Valkosuklainen karpalokakku

Valkosuklainen karpalokakku 

60+
min
10 annosta
yli 60 min

Ainekset

pohja

180 g piparkakkuja
75 g sulatettua margariinia

Täyte

2 dl kuohukermaa
250 g maitorahkaa
100-130 g valkoista suklaata
0.5 dl sokeria
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
3 rkl siirappia

koristeluun

5 dl jäisiä karpaloita
3 dl punaista glögiä tai mehua
(1 dl mehua tai glögitiivistettä 2 dl vettä)
2 dl hyytelösokeria

Valmistusohje

1. Vuoraa pyöreän, halkaisijaltaan 24 cm:n irtopohjavuoan pohja ja reunat leivinpaperilla.

2. Hienonna piparkakut. Lisää sula margariini ja painele seos vuoan pohjalle. Laita vuoka jääkaappiin.

3. Pane liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

4. Vaahdota kerma. Sulata valkosuklaa ja sekoita se hieman jäähtyneenä kermavaahdon joukkoon. Lisää maitorahka ja sokeri.

5. Purista pehmenneet liivatelehdet vedestä ja liota ne tilkkaan kiehuvaa vettä. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin.

6. Levitä täyte vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.

7. Valuta kakun pinnalle ohut kerros siirappia.

8. Kiehauta glögi tai mehu kattilassa. Lisää hyytelösokeri ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi.

9. Levitä jäiset marjat kakun pinnalle. Lusikoi glögikiille marjojen päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa puolisen tuntia.

Tunnisteet

Sesongit ja teemat:
Ateriatyyppi:
22.12.2012
Kotiliesi