Vaniljainen mansikkajuustokakku

Vaniljainen mansikkajuustokakku 

60+
min
1
yli 60 min
  • 1
  • 1

Ainekset

1 prk Flora vispi
1 prk vaniljatuorejuustoa
3-4dl dl mansikkasurvosta
5 kpl liivakkoa+ 0.5dl mehua liivakoiden sulatukseen
sokeria maun mukaan

Kiille

3 dl sokeroitua mansikkasurvosta
4 kpl liivakkoa+0.5dl mehua liivakoiden sulatukseen

Pohja:

200 g keksimurskaa
75 g sulaa voita/margariinia

Valmistusohje

* Sekoita keksimurska ja voisula keskenään.
* Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
* Laita liivakot kylmään veteen.
* Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää joukkoon vaniljatuorejuusto, mansikkasurvos sekä maun mukaan sokeria.
* Liota puristetut liivakot kuumassa mehussa ja ja jäähdytä.
* Kaada ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen täytemassaan.
* Kaada täyte vuokaan.
* Hyydytä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mielellään yön yli.
Kiille:
* Sulata liotetut liivakot mansikkamehussa ja kaada ohuena nauhana hyvin sekoittaen mansikkasurvoksen joukkoon. Tarkista maku.
* Kaada kiille varovasti hyytyneen täytteen päälle. Anna hyytyä vielä pari tuntia.