Vaniljavanukas ja raparperikompotti
- Gluteeniton
Ainekset
- 5 dl kahvikermaa
- 0.8 dl sokeria (60 g)
- 2 vaniljatankoa
- 2 liivatelehteä
raparperikompotti:
- 400 g raparperia
- 2 dl makeaa valkoviiniä tai vaaleaa mehua
- 50 g sokeria
- sitruunamehua
- tuoretta minttua
Valmistusohje
- Laita liivatelehdet kylmään veteen likoon. Keitä kahvikermaa vaniljatankojen kanssa. Lisää sokeri ja liivate. Huuhdo kakku- tai annosvuoat kylmällä vedellä ja kaada vanukas vuokaan. Anna jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
- Kuori raparperit ja leikkaa 5 sentin paloiksi. Keitä palaset sokerin ja viinin kanssa pehmeiksi, muttei soseeksi. Jäähdytä liemessä. Mausta sitruunamehulla.
- Kumoa vanukas lautaselle ja aseta raparperit kauniisti ympärille. Valuta liemi päälle. Koristele mintunlehdillä.
- Jälkiruoka on osa menyytä, jolla Silja Symphonyn keittiömestarit Harri Savolainen ja Tero Koski voittivat Silja Linen laivojen väliset ruoanvalmistuskilpailut.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljavanukas ja raparperikompotti