Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaniljavanukas ja raparperikompotti

Ainekset

  • 5 dl kahvikermaa
  • 0.8 dl sokeria (60 g)
  • 2 vaniljatankoa
  • 2 liivatelehteä

raparperikompotti:

  • 400 g raparperia
  • 2 dl makeaa valkoviiniä tai vaaleaa mehua
  • 50 g sokeria
  • sitruunamehua
  • tuoretta minttua

Valmistusohje

  1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoon. Keitä kahvikermaa vaniljatankojen kanssa. Lisää sokeri ja liivate. Huuhdo kakku- tai annosvuoat kylmällä vedellä ja kaada vanukas vuokaan. Anna jäähtyä ja hyytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  2. Kuori raparperit ja leikkaa 5 sentin paloiksi. Keitä palaset sokerin ja viinin kanssa pehmeiksi, muttei soseeksi. Jäähdytä liemessä. Mausta sitruunamehulla.
  3. Kumoa vanukas lautaselle ja aseta raparperit kauniisti ympärille. Valuta liemi päälle. Koristele mintunlehdillä.
  • Jälkiruoka on osa menyytä, jolla Silja Symphonyn keittiömestarit Harri Savolainen ja Tero Koski voittivat Silja Linen laivojen väliset ruoanvalmistuskilpailut.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljavanukas ja raparperikompotti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.