Vaniljavannikkeet
Vaniljavannikkeet pursotetaan perusmurotaikinasta. Herkullisiin juhlavannikkeisiin osa jauhoista korvataan jauhetulla mantelilla. Pari tippaa karvasmanteliöljyä antaa hienostuneen maun. Pikkuleiville voi sipaista myös sokerikuorrutusta.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 40 annosta
Ainekset
Vaniljavannikkeet
- 200 g voita
- 1 dl sokeria
- 1 kpl kananmuna
- 1 tl leivinjauhetta
- 4 dl vehnäjauhoja
- 2 tl vaniljasokeria
Valmistusohje
Vaniljavannikkeet leivotaan helposti näin:
1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauhoihin sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti. Voimakas sekoittaminen tekee taikinasta sitkeää. Mausta halutessasi taikina parilla tipalla karvasmanteliöljyä.
2. Anna taikinan vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.
3. Pursota murotaikina pursottimella renkaan muotoisiksi pikkuleiviksi ja paista vaniljavannikkeet 175-asteisen uunin keskitasolla paksuudesta riippuen 8–15 minuuttia.
Vinkki: Herkullisiin juhlavannikkeisiin osa jauhoista korvataan jauhetulla mantelilla. Pikkuleiville voi sipaista myös sitruunalla maustettua sokerikuorrutusta.
Lue myös: Parhaat pikkuleivät x 10
Lue myös Anna.fi: Näin leivot Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vaniljavannikkeet
Hmm…. Meillä perinteisiin vannikkeisiin tulee kyllä manteli jauhoa ja vaniljaa🤔
Näin makua on enemmän😊