Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Vaniljavannikkeet

Vaniljavannikkeet pursotetaan perusmurotaikinasta. Herkullisiin juhlavannikkeisiin osa jauhoista korvataan jauhetulla mantelilla. Pari tippaa karvasmanteliöljyä antaa hienostuneen maun. Pikkuleiville voi sipaista myös sokerikuorrutusta.

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
40  annosta

Ainekset

Vaniljavannikkeet

  • 200 g voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 kpl kananmuna
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl vaniljasokeria

Valmistusohje

Vaniljavannikkeet leivotaan helposti näin:

1. Vaahdota huoneenlämmössä pehmennyt voi ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Lisää jauhoihin sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina nopeasti. Voimakas sekoittaminen tekee taikinasta sitkeää. Mausta halutessasi taikina parilla tipalla karvasmanteliöljyä.

2. Anna taikinan vetäytyä kylmässä puolisen tuntia.

3. Pursota murotaikina pursottimella renkaan muotoisiksi pikkuleiviksi ja paista vaniljavannikkeet 175-asteisen uunin keskitasolla paksuudesta riippuen 8–15 minuuttia.

Vaniljavannikkeet
Herkulliset vaniljavannikkeet leivotaan klassikko-ohjeella murotaikinasta. © Kristiina Kurronen

Vinkki: Herkullisiin juhlavannikkeisiin osa jauhoista korvataan jauhetulla mantelilla. Pikkuleiville voi sipaista myös sitruunalla maustettua sokerikuorrutusta.

Lue myös: Parhaat pikkuleivät x 10

Lue myös Anna.fi: Näin leivot Ulla Svenskin kuorrutetut pikkuleivät


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vaniljavannikkeet

Loviisa Köykkä

Hmm…. Meillä perinteisiin vannikkeisiin tulee kyllä manteli jauhoa ja vaniljaa🤔

Näin makua on enemmän😊

Sinun täytyy kommentoidaksesi.