Reseptit

Vappudonitsit

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
20  annosta

Ainekset

  • sitruunan raastettu kuori
  • noin 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 tl kardemummaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 3 tl leivinjauhetta
  • 2 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl kermaa
  • 0.5 dl öljyä tai sulaa rasvaa

uppopaistamiseen:

  • 1 l öljyä

kuorrutus:

  • 2 dl tomusokeria
  • 1 rkl vettä
  • (karamelliväriä)
  • karamellirakeita

Valmistusohje

Vappudonitsit

1. Raasta hyvin pestyn sitruunan kuori. Sekoita sitruunankuori ja muut mausteet jauhoihin.

2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää jauhoseos ja kerma sekä rasva. Anna taikinan turvota noin 15 minuuttia.

3. Kauli taikina 1–1,5 cm:n paksuiseksi levyksi. Ota levystä muotilla tai lasilla pyöreitä kakkusia. Tee kakkusten keskelle sormella reikä.

4. Kuumenna öljy ja kypsennä donitseja kuumassa rasvassa pari minuuttia molemmin puolin. Nosta kypsät donitsit valumaan talouspaperilla vuoratulle alustalle. Anna jäähtyä. 5. Sekoita tomusokeri ja vesi. Värjää seos hippusella karamelliväriä tai käytä vaaleanpunaista, metsämansikan makuista tomusokeria. Levitä kuorrutus donitseille ja ripota päälle karamellirakeita.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vappudonitsit

Sinun täytyy kommentoidaksesi.