Värikäs lehtikaalisalaatti
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
Ainekset
- 200 g lehtikaalia
- 4 keltaista tomaattia
- 100 g keltaista paprikaa
kastike:
- 80 g kuorittuja auringonkukansiemeniä
- 1 avokado
- 0.5 dl vettä
- 1 tl omenaviinietikkaa
- tuoretta basilikaa
- 1 tl soijauutetta (maitohappokäymisellä valmistettua)
Valmistusohje
1. Liota auringonkukansiemeniä vedessä yön yli. Riivi lehtikaalin lehtiruodit ja leikkaa lehtiosat ohuenohuiksi suikaleiksi.
2. Lohko tomaatit ja suikaloi paprika ohuiksi suikaleiksi pystysuunnassa. Yhdistä vihannekset.
3. Hienonna liotetut auringonkukansiemenet monitoimikoneen teholeikkurilla tai kutterilla hienojakoiseksi massaksi.
4. Halkaise avokado, poista siemen ja kuori.
5. Lisää auringonkukansiementen joukkoon muut kastikkeen ainekset ja jatka hienontamista, kunnes seos on vaahtomaisen pehmeää. Kaada kastike vihannesten päälle ja nosta salaatti kylmiöön vetäytymään hyvin peitettynä, jotta ilma ei pääse hapettamaan avokadoa.
6. Koristele salaatti tuoreella basilikalla ennen tarjoamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Värikäs lehtikaalisalaatti