Vegaanin voileipäkakku

Vegaanin voileipäkakku 

60+
min
15 annosta
yli 60 min

Ainekset

8 viipaletta Vaasan 100 % -ruispaahtoleipää
8 viipaletta Vaasan Iso -moniviljapaahtoleipää

Parsakaalitäyte:

150 g keitettyä parsakaalia
3 rkl aurinkokuivattua tomaattia
1-2 rkl aurikokuivatun tomaatin öljyä
150 g Tofuletti-yrttituorejuustoa

Avokadotäyte:

1 avokado
1 rkl sitruunamehua
200 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
1 pieni tlk ananasmurskaa
1 dl silputtua persiljaa
1 punainen paprika

Kurkku-valkosipulitäyte:

pala (noin 20 cm) tuorekurkkua
150 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
1 valkosipulinkynsi

kostutus:

1/4 dl sitruunamehua
1 1/4 dl vettä

kuorrutus:

300 g Tofuletti naturel -tuorejuustoa
noin 0,5 dl Xtra-majoneesia

koristeluun:

Cheezly (edam-tai cheddarjuuston tyyppinen tuote)
persiljasilppua
kirsikkatomaatteja, paprikaa, kurkkua, oliiveja, retiisiä, rucolaa tai yrttejä

Valmistusohje

1. Raasta kurkku ja valuta siivilässä.
Valuta aurinkokuivatut tomaatit
öljystä. Valuta ananas mehustaan.

2. Keitä ja jäähdytä parsakaali.
Pilko parsakaalitäytteen ainekset
ja sekoita keskenään tahnaksi.

3. Sekoita valutettu kurkkuraaste
ja Tofuletti-juusto. Purista joukkoon
valkosipulinkynsi.

4. Pilko avokado pieniksi kuutioiksi
ja pirskota päälle sitruunamehua.
Sekoita Tofuletti, avokadokuutiot,
valutettu ananasmurska ja hienonnettu
persilja. Kuutioi paprika.

5. Leikkaa paahtoleivistä reunat
pois. Kokoa kakku neliöksi tai
kapeaksi kakuksi leipävuokaan.
Vuoraa vuoka talouskelmulla.

6. Aseta neljä ruispaahtoleipäviipaletta
tiiviisti vierekkäin tai
peräkkäin vuoan pohjalle. Kostuta
sitruunavedellä. Levitä päälle
parsakaalitäyte.

7. Lado päälle toinen kerros
moniviljapaahtoleipää ja kostuta.
Levitä päälle avokadotäyte ja
paprikakuutiot.

8. Tee seuraava kerros ruispaahtoleivästä,
kostuta ja levitä
päälle kurkku-valkosipulitäyte.

9. Lado viimeinen kerros moniviljaviipaleilla.

10 Suojaa kakku kelmulla. Nosta
päälle kevyt paino, kuten leikkuulauta
ja anna kakun vetäytyä jääkaapissa
mieluiten seuraavaan
päivään.

11. Ohenna kuorrutukseen tarkoitettua
Tofulettia Xtra-majoneesilla.
Peitä kakun reunat ja päällys
kuorrutuksella. Painele reunoille
raastettua Cheezlyä ja persiljasilppua.
Koristele päällinen kasviksilla.

Resepti: Leena Henttonen, Imatra

02.05.2012
Kotiliesi