Reseptit

Veriletut

Ainekset

  • 1 pussi Melian laktoositonta veriohukaisjauhetta (300 g)
  • 7 dl vettä

paistamiseen:

  • öljyä tai laktoositonta margariinia

Valmistusohje

Veriletut
  1. Mittaa kylmä vesi kannuun tai kulhoon. Lisää pussillinen veriohukaisjauhetta. Vispilöi taikina tasaiseksi.
  2. Kuumenna lettupannu tai muurinpohjapannu, lisää kuumaan rasvaan sopiva määrä veriohukaistaikinaa. Paista letut molemmin puolin. Lettupannussa taikinasta tulee noin 40 pientä verilettua. Muurinpohjapannulla voit paistaa suurempia räiskäleitä.
  • Verilettujen makuun sopii ruohosipulin tai nokkosten maustama valkokastike, paistetut sipulirenkaat, sienet, kaali- ja kurkkusalaatti ja puolukkasurvos.
  • Jos lisäät verilettutaikinaan 2-3 silputtua, pehmeäksi pekonin (noin 70 g) kanssa haudutettua sipulia ja 8-10 kuorittua ja raastettua perunaa, voit paistaa maukkaita perunalettusia.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Veriletut

KKS

Hei – saako niika Melian veriohukaisjauheita viela jostain, en ole kaupoista loytanyt ja olivat niin hyvia?

Tuture

NIIN SAAKO ???

Sinun täytyy kommentoidaksesi.