Veriletut
Ainekset
- 1 pussi Melian laktoositonta veriohukaisjauhetta (300 g)
- 7 dl vettä
paistamiseen:
- öljyä tai laktoositonta margariinia
Valmistusohje
- Mittaa kylmä vesi kannuun tai kulhoon. Lisää pussillinen veriohukaisjauhetta. Vispilöi taikina tasaiseksi.
- Kuumenna lettupannu tai muurinpohjapannu, lisää kuumaan rasvaan sopiva määrä veriohukaistaikinaa. Paista letut molemmin puolin. Lettupannussa taikinasta tulee noin 40 pientä verilettua. Muurinpohjapannulla voit paistaa suurempia räiskäleitä.
- Verilettujen makuun sopii ruohosipulin tai nokkosten maustama valkokastike, paistetut sipulirenkaat, sienet, kaali- ja kurkkusalaatti ja puolukkasurvos.
- Jos lisäät verilettutaikinaan 2-3 silputtua, pehmeäksi pekonin (noin 70 g) kanssa haudutettua sipulia ja 8-10 kuorittua ja raastettua perunaa, voit paistaa maukkaita perunalettusia.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Veriletut
Hei – saako niika Melian veriohukaisjauheita viela jostain, en ole kaupoista loytanyt ja olivat niin hyvia?
NIIN SAAKO ???