Reseptit

Vihannessamosat

Ainekset

  • 3.5 dl vehnäjauhoja
  • 0.5 tl suolaa
  • 0.5 dl öljyä
  • 1 dl vettä

täyte:

  • 500 g jauhoisia perunoita
  • 250 g kukkakaalia
  • 1 sipuli
  • 1-2 vihreää chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 1 tl mustia sinapinsiemeniä
  • 1 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 0.5 tl chilimursketta
  • 1 tl jauhettua korianteria
  • 0.5 tl jauhettua kurkumaa
  • 1 tl garam masalaa
  • 0.5 tl suolaa
  • 2 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl tuoretta korianteria silputtuna

uppopaistamiseen:

  • 1 l rypsiöljyä

tarjoiluun:

  • makeaa mangochutneytä (esim. Rajah)

Valmistusohje

Vihannessamosat

1. Mittaa jauhot ja suola kulhoon, hiero sekaan öljy. Lisää joukkoon vettä vähitellen, kunnes taikina on kiinteää. Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle työtasolle ja alusta noin 5 minuuttia, kunnes taikina on sileää. Anna levätä liinalla peitettynä noin 30–60 minuuttia.

2. Keitä perunat kuorineen juuri ja juuri kypsiksi. Kuori ja kuutioi ne.

3. Irrota kukkakaalin kukinnot ja leikkaa tarvittaessa pienemmiksi. Kiehauta suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.

4. Kuumenna öljy pannussa, lisää sinapinsiemenet ja kääntele, kunnes ne alkavat poksahdella. Lisää sipulit, inkivääri ja chili ja kypsennä kuullota hetken. Lisää suola ja loput mausteet ja kääntele hetken aikaa. Lisää perunat, kukkakaalit ja sitruunamehu ja jatka paistamista vielä muutaman minuutin ajan.

5. Ota pannu pois liedeltä ja lisää korianteri. Anna jäähtyä.

6. Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele ne palloiksi. Kauli taikinapallot yksi kerrallaan ohuiksi pyörylöiksi (halkaisija noin 18 cm). Anna muiden odottaa liinan alla. Leikkaa kukin pyörylä kahtia ja sivele reunat vedellä. Pane puolikkaalle noin 1 rkl täytettä ja taita taikina kolmiomaiseksi tötteröksi. Purista suorat reunat yhteen ja taita ja rypytä kaareva reuna kiinni.

7. Kuumenna öljy valurautapadassa ja kypsennä samosat 2–3 kerrallaan kullanruskeiksi, noin 4–5 minuuttia, kerran kääntäen. Valuta talouspaperilla päällystetyn lautasen päällä ja tarjoa chutneyn kera.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vihannessamosat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.