Vihreä pesto
Unohda kaupan valmis purkkipesto, tuoreista yrteistä, pinjansiemenistä tai pähkinöistä sekä oliiviöljystä pyöräytetty valkosipulilla maustettu kastike valmistuu itse tehden yhdessä hujauksessa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Munaton
Ainekset
Vihreä pesto:
- 1 ruukku basilikaa
- 3 rkl pinjansiemeniä
- veitsenkärjellinen hienonnettua valkosipulia
- 3 rkl parmesaaniraastetta
- ripaus suolaa
- noin 1 dl oliiviöljyä
Valmistusohje
1. Riivi basilikanlehdet teholeikkuriin. Jauha pinjansiemenien kanssa ensin karkeaksi seokseksi.
2. Lisää valkosipuli, parmesaaniraaste ja ripaus suolaa. Aja sekaisin. Lisää öljyä vähitellen niin, että seos on juoksevaa.
Vinkki: Pesto sopii paitsi pastakastikkeeksi myös pizzan pariksi. Peston voi levittää pizzapohjalle tomaattikastikkeen tapaan. Peston voi käyttää myös viimeistelyyn, jolloin basilikan aromi antaa tuoreen silauksen pizzan makuun.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä pesto