Vihreä piiras
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 2 dl gluteenitonta jauhoseosta
- 1 dl perunahiutaleita (gluteenittomia)
- 1 tl leivinjauhetta
- 125 g voita tai margariinia
- 1-2 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 1 Kesäkurpitsa
- 50 g pinaattia
- 1 (300 g) parsakaalia
- 2 kananmunaa
- 1 dl kuohukermaa
- 2 dl parmesaaniraastetta
- ripaus suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 0.5 tl mietoa chilirouhetta
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
Valmistusohje
1. Sekoita kaikki taikina-ainekset monitoimikoneen leikkuuterällä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina gluteenittomia jauhoja apuna käyttäen leivinpaperilla vuoratulle pienelle, noin 25 x 30 sentin kokoiselle uunipellille. Nosta taikinapelti jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Viipaloi kesäkurpitsa ja poista pinaateista isoimmat lehtiruodit. Keitä parsakaalin nuppuja suolalla maustetussa vedessä 2-3 minuuttia. Valuta kiehuva vesi ja nosta parsakaalit jäähtymään hetkeksi jääkylmään veteen. Valuta huolellisesti.
3. Levitä täytteet taikinapohjalle. Sekoita kulhossa munat, kerma, parmesaaniraaste, mausteet ja hienonnettu ruohosipuli keskenään ja valuta täytteen päälle.
4. Paista piirakkaa 225-asteisen uunin alatasossa noin 25 minuuttia tai kunnes piirakka on kauniin ruskea.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä piiras