Vihreä salsa
Vihreä salsa eli salsa verde on meksikolainen kastike, joka syntyy chilistä, tomatillosta, korianterista ja mausteista. Vihreä salsa sopii tarjottavaksi lisukekastikkeena, tortillan täytteenä tai lisänä padoissa ja kastikkeissa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Laktoositon
- Maidoton
- Munaton
- Vegaaninen
Ainekset
Vihreä salsa:
- 8 vihreää tomatilloa
- 1-4 vihreää chiliä
- ¼ sipulia
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 nippu tuoretta korianteria
- 1 limetin mehu
- ¼ tl suolaa ja sokeria
- (vettä)
Valmistusohje
1. Paahda tomatillot, sipuli, valkosipuli ja chili kuumalla pannulla tai uunissa. Chilin määrä vaihtelee lajin voimakkuuden mukaan.
2. Pyöräytä kaikki ainekset kastikkeeksi tehosekoittimessa. Lisää vihreään salsaan vettä tarpeen mukaan.
Katso myös: Grilliruokien maukkaat lisukkeet – tarjoa näitä grilliherkkujen kanssa
Anna.fi/ruoka: Vihreä yrttisalsa
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vihreä salsa