Viikuna-kinkkukiekot
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 30 annosta
Ainekset
- 1 iso (600 g) lehtitaikinalevy
Täyte
- 100 g valkosipulituorejuustoa
- 1.5 dl viikunahilloa
- 100 g ilmakuivattua kinkkua
- 1 tl rosmariinia
- 1 dl mozzarellaraastetta
Valmistusohje
Viikuna-kinkkukiekot ovat helppoja suolapaloja tarjottavaksi illanistujaisissa tai kahvipöydässä. Leivonnaiset tehdään valmiista lehtitaikinasta ja täytetään tuorejuustolla, mozzarellalla, viikunahillolla ja ilmakuivatulla kinkulla.
1. Nosta taikina sulamaan pakkauksen ohjeen mukaan. Kauli taikina suuremmaksi levyksi, kooltaan noin 30 x 40 cm.
2. Levitä pinnalle tuorejuusto ja päälle viikunahillo. Revi pinnalle kinkkuviipaleet. Ripottele päälle rosmariini ja juustoraaste.
3. Kääri levy pituussuunnassa tiukalle rullalle. Käännä rulla niin, että sauma jää alaspäin.
4. Leikkaa rullasta noin parin sentin levyisiä kiekkoja. Aseta kiekot leivinpaperoidulle uunipellille leikkauspinta ylöspäin.
5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 14 minuuttia.
Kokeile myös muita suolaisia leivonnaisia:
Juustotangot
Tomaatti-tapenadetikut
Juusto-yrttisolmut
Ruoka.fi: Täytetyt minijuustomuffinit
Kuva: Jukka Pakarinen/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikuna-kinkkukiekot