Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikunaiset kuppikakut

Ainekset

  • 200 g kuivattuja viikunoita
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 150 g voita
  • 2 dl ruokosokeria
  • 2 kananmunaa
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl leivinjauhetta

kuorrutus:

  • 2 ½ dl tomusokeria
  • 1 rkl mansikanmakuista tomusokeria
  • 2 rkl vettä

Valmistusohje

 

1. Paloittele viikunat, keitä soseeksi. Lisää sitruunamehu, jäähdytä.

2. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita leivinjauhe jauhoihin.

3. Vaahdota pehmennyt rasva sokerin kanssa. Lisää munat yksitellen sekoittaen. Lisää joukkoon jäähtynyt viikunasose ja jauhoseos.

4. Jaa taikina muffinivuokiin tai kaada se uunivuokaan. Kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia ja anna jäähtyä.

5. Korista jäähtyneet leivonnaiset tomusokerikuorrutteella.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunaiset kuppikakut

Sinun täytyy kommentoidaksesi.