Viikunakastike
Viikunakastike hurmaa juhlapöydässä ja sopii mainiosti porsaan lihan kastikkeeksi, vaikkapa joulupöytään.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Viikunakastike:
- 500 g tuoreita tai kuivattuja viikunoita
- 5 dl glögiä
- 1 dl ruokosokeria
- (tilkka portviiniä)
Valmistusohje
Huuhdo viikunat ja leikkaa ne neljäksi lohkoksi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 20 minuuttia. Soseuta ja painele siivilän läpi.
Jos kastike tuntuu liian tömäkältä, voi joukkoon lisätä vähän kinkun lientä.
Tarjoa viikunakastike esimerkiksi salviakinkun kastikkeena.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Viikunakastike