Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Viikunakastike

Viikunakastike hurmaa juhlapöydässä ja sopii mainiosti porsaan lihan kastikkeeksi, vaikkapa joulupöytään.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Viikunakastike:

  • 500 g tuoreita tai kuivattuja viikunoita
  • 5 dl glögiä
  • 1 dl ruokosokeria
  • (tilkka portviiniä)

Valmistusohje

Huuhdo viikunat ja leikkaa ne neljäksi lohkoksi. Mittaa ainekset kattilaan ja keitä 20 minuuttia. Soseuta ja painele siivilän läpi.

Jos kastike tuntuu liian tömäkältä, voi joukkoon lisätä vähän kinkun lientä.

Tarjoa viikunakastike esimerkiksi salviakinkun kastikkeena.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Viikunakastike

Sinun täytyy kommentoidaksesi.