Voimasalaatti
Voimasalaatti saa joukkoonsa hippuja merilevää sekä pientilan valmistamaa vuohenjuustoa. Raikkaus ja hapan aromaattisuus kohtaavat tässä arkilounaaksi sopivassa salaatissa. Tämän resepti on saatu vuonna 2014 Erkki Palviaiselta, joka oli tuolloin luontaistuotealalla, Puhdistamon ja Voimaruoan alkuvaiheissa.
- Gluteeniton
- Kasvis
- Kevyt
- Munaton
Ainekset
Voimasalaatti
- salaattia
- kurkkua
- sipulia
- basilikaa
- hampunsiemeniä
- merilevää
- goji-marjoja
- vuohenjuustoa
Kastike
- 1/3 omenaviinietikkaa tai Regulat Pro:ta
- 1/3 hunajaa tai vaahterasiirappia
- 1/3 oliiviöljyä
- 1 tl spiruliina-leväjauhetta
- 1 tl cayennepippuria
- suolaa, pippuria
- 1-2 valkosipulin kynttä raastettuna
- tuoretta basilikaa
Valmistusohje
Voimasalaatti on ravitseva ja terveellinen salaatti, joka sopii vaikka lounaaksi tai lisukkeeksi. Jos haluat salaattiin vielä lisää ruokaisuutta, paista aterialle lihaa: villikalaa, riistaa tai lammasta.
1. Silppua salaatti ja basilikan lehdet, paloittele kurkku ja hakkeloi sipuli. Sekoita ja ripottele joukkoon gojimarjoja, hampunsiemeniä ja merilevähippuja.
2. Sekoita kastikeainekset ja levitä salaatin joukkoon. Nauti voimasalaatti vuohenjuustotankojen kanssa.
Kokeile myös muita terveellisiä salaattireseptejä: Lämmin juuressalaatti Kvinoa-nokkossalaatti Jyväisä salaattiateria Ruoka.fi: Vihreä voimasalaatti ja broileria
Kuva: Tommi Tuomi/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Voimasalaatti