Reseptit

Vongolepasta

Valmistusaika
30-60 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

  • 500 g vongoleita tai muita pieniä simpukoita
  • 1 salottisipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 250 g kypsiä luumutomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 2 rkl tomaattipyreetä
  • 3 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl hienonnettua lehtipersiljaa

Lisäksi:

  • 250 g spagettia

Valmistusohje

Vongolepasta

1. Harjaa simpukat puhtaiksi kylmässä vedessä. Heitä pois ne, joiden kuori on rikki, sekä sellaiset, jotka eivät sulkeudu kopautuksesta. Nosta ne kylmään veteen odottamaan keittämistä.

2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Halkaise chili, poista kanta ja siemenet ja hienonna. Halkaiset tomaatit, poista kannat ja kuutioi.

3. Kuumenna öljy isossa kasarissa ja kuullota ensin sipuleita. Lisää joukkoon chili, tomaatit ja valkoviini. Mausta tomaattipyreellä ja sitruunamehulla.

4. Valuta simpukat. Lisää simpukat kiehuvaan kasariin, ravistele ja sulje kannella. Kiehauta kattilassa suolalla maustettu pastavesi. Nosta spagetit kiehumaan. Ravistele simpukoita ja keitä korkeintaan 5 minuuttia. Nosta syrjään liedeltä. Poista kaikki avautumattomat simpukat.

5. Valuta al dente -pasta ja kaada se kasariin simpukkakastikkeen joukkoon. Sekoita varovasti nostellen ja kumoa isoon tarjoilukulhoon. Ripottele pinnalle hienonnettua lehtipersiljaa.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Vongolepasta

Sinun täytyy kommentoidaksesi.