Vorschmack-vuoka
Juhlapäivien paistinrippeistä ja perunasoseesta tehdään uuniruoka, joka maistuu etikkapunajuurien ja suolakurkkujen kanssa.
- Valmistusaika
- yli 60 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
Ainekset
Vorschmack-vuoka
- 1 kg perunoita
- 2 ½ dl juustoruokakermaa
- 1 nippu kevätsipulia
- rasvaa
- 2 munaa
- ripaus suolaa
- rouhittua mustapippuria
- 2 rkl parmesaaniraastetta
Vorschmack:
- 400 g kypsää karitsaa
- 1-2 sipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- noin 250 g tomaattimurskaa
- 2 rkl punaista pestoa
- 100 g anjovista
- rouhittua mustapippuria
Valmistusohje
Vorschmack-vuoka valmistuu näin:
1. Kuori ja keitä perunat. Kaada keitinvesi pois ja survo. Lisää joukkoon juustokerma. Silppua kevätsipulit ja kuullota ne vähässä rasvassa. Lisää sipulit ja munat sekä mausteet ja parmesaani.
2. Viipaloi paisti monitoimikoneeseen. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota ne rasvassa. Mittaa kaikki ainekset lihan joukkoon ja pyöräytä seos tahnaksi. 3. Levitä lihaseos voideltuun uunivuokaan. Kaada päälle perunasose ja kypsennä Vorschmack-vuoka 150-asteisessa uunissa. Vuoka on kypsä noin tunnissa uunin tehosta riippuen.
Vinkki: Voit tehdä Vorschmack-vuoan myös jauhelihasta ja tarjota sen vaikkapa joululahjavalvojaisissa.
Lue myös: Laiskan kokin pelastus – perunasoselaatikko ja neljä muuta helppoa vuokaruokaa
Lue myös Anna.fi: Näin tehdään rousku-punajuurivorschmack
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vorschmack-vuoka