Vuohenjuusto-tomaattipiiras
Vuohenjuutos-tomaattipiiraan täytteessä maistuu parmesaani, vuohenjuusto ja kuivatut tomaatit. Kermaisen pehmeään täytteeseen tuo pientä potkua sinappi.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 10 annosta
- Kasvis
Ainekset
Taikina:
- 150 g voita tai margariinia
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl suolaa
- 1 kananmuna
- 2 rkl Kylmää vettä
täyte:
- 2 prk (150 g) pehmeää vuohenjuustoa
- 2 kananmunaa
- 2 dl kuohukermaa
- 1 rkl sinappia
- 1 ps (70 g) parmesaaniraastetta
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 4 rkl hienonnettua basilikaa
Lisäksi:
- noin 20 puolikuivattua tomaattia
Valmistusohje
1. Sekoita pehmeä rasva ja jauhot keskenään. Lisää suola, kananmuna ja vesi, sekoita tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina voidellun suorakaiteen muotoisen piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele taikinanpohja haarukalla ja nosta jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
2. Notkista kulhossa vuohenjuusto. Sekoita joukkoon munat, kerma, sinappi, parmesaaniraaste ja ripaus rouhittua mustapippuria. Hienonna joukkoon basilikanlehdet. Sekoita tasaiseksi ja valuta taikinapohjan päälle. Aseta tomaatit keskelle jonoksi.
3. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes täyte on keskeltä täysin hyytynyt. Anna piirakan levätä vuoassa hetki ennen irrottamista.
Katso myös: Suolainen piirakka sopii iltapalaksi
Kommentoi
Kommentoi juttua: Vuohenjuusto-tomaattipiiras