Waldorfin kanasalaatti
New Yorkin Waldorf Astoria-hotellissa syntynyt waldorfsalaatti saa tällä kertaa ruokaisuutta kanafileistä ja potkua cayennepippurista.
- Valmistusaika
- 30-60 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Waldorfin kanasalaatti:
- 3 broilerin fileepihviä
- 2 rkl öljyä
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- 4 lehtisellerin vartta
- 2 hapanta omenaa
- 4 rkl rusinoita
- 4-5 rkl saksanpähkinöitä karkeaksi rouhittuna
- 8 pikkusalaatin- tai pientä napakkaa roomansalaatin lehteä
kastike:
- 1 dl majoneesia
- 3 rkl sitruunamehua
- suolaa ja rouhittua mustapippuria
- ¼ tl cayennepippuria
Valmistusohje
1. Paista broilerinfileet öljyssä kypsiksi ja mausta suolalla ja rouhitulla mustapippurilla. Nosta lautaselle ja peitä foliolla. Anna jäähtyä.
2. Paloittele varsisellerit ja omenat. Pilko jäähtyneet broilerinfileet.
3. Sekoita kulhossa broileripalat, varsisellerit, omenat, rusinat ja rouhitut saksanpähkinät.
4. Sekoita kastikeainekset ja lisää salaattiin. Sekoita. Anna maustua viileässä tunnin ajan. Annostele salaatti jokaiselle kahteen salaatinlehtikuppiin.
Katso myös: Salaatti x 7 – nappaa parhaat reseptit
Kommentoi
Kommentoi juttua: Waldorfin kanasalaatti