Wasabisiika
Wasabisiika on maukas ja näyttävä alkupala. Wasabi antaa potkua graavisiialle, ranskankerma pehmentää kokonaisuutta, jonka tuoreet yrtit kruunaavat.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Munaton
Ainekset
Wasabisiika
- 250 g graavisuolattua siikaa
- 1 dl ranskankermaa
- 1 tl wasabia tai piparjuuritahnaa
- 1 rkl silputtua tilliä
- tilkka öljyä
- tilliä
- vesikrassia
Valmistusohje
Wasabisiika on maukas ja näyttävä alkupala. Wasabi antaa potkua graavisiialle, ranskankerma pehmentää kokonaisuutta, jonka tuoreet yrtit kruunaavat.
1. Leikkaa siikaviipaleet ohuiksi nauhoiksi. Mausta ranskankerma wasabilla tai piparjuurella. Hiero tillisilppu ja öljy tillikastikkeeksi.
2. Kierrä graavisiika rullalle, ja lusikoi rullan keskelle ranskankermaa. Valuta vielä siikarullan päälle tilliöljyä. Koristele jokainen graavirulla tuoreella tillillä ja vesikrassilla.
Kokeile myös muita maukkaita alkupaloja: Graavisiika ja sitrus-misokastike Kermaiset wasabisilakat Siikasashimi Ruoka.fi: Siikatartar
Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto
Kommentoi
Kommentoi juttua: Wasabisiika