Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Wasabisiika

Wasabisiika on maukas ja näyttävä alkupala. Wasabi antaa potkua graavisiialle, ranskankerma pehmentää kokonaisuutta, jonka tuoreet yrtit kruunaavat.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
6  annosta

Ainekset

Wasabisiika

  • 250 g graavisuolattua siikaa
  • 1 dl ranskankermaa
  • 1 tl wasabia tai piparjuuritahnaa
  • 1 rkl silputtua tilliä
  • tilkka öljyä
  • tilliä
  • vesikrassia

Valmistusohje

Wasabisiika on maukas ja näyttävä alkupala. Wasabi antaa potkua graavisiialle, ranskankerma pehmentää kokonaisuutta, jonka tuoreet yrtit kruunaavat.

1. Leikkaa siikaviipaleet ohuiksi nauhoiksi. Mausta ranskankerma wasabilla tai piparjuurella. Hiero tillisilppu ja öljy tillikastikkeeksi.

2. Kierrä graavisiika rullalle, ja lusikoi rullan keskelle ranskankermaa. Valuta vielä siikarullan päälle tilliöljyä. Koristele jokainen graavirulla tuoreella tillillä ja vesikrassilla.

Kokeile myös muita maukkaita alkupaloja: Graavisiika ja sitrus-misokastike Kermaiset wasabisilakat Siikasashimi Ruoka.fi: Siikatartar

Kuva: Jorma Marstio/OM-arkisto


Kommentoi

Kommentoi juttua: Wasabisiika

Sinun täytyy kommentoidaksesi.