Reseptit

Yrttimarinoitu possunfilee

Ainekset

  • noin 1,5-2 kg porsaan ulkofileetä
  • tuorejuustoa
  • yrttejä
  • soijakastiketta tai suolaa

Valmistusohje

Yrttimarinoitu possunfilee
  1. Pyydä lihakauppiasta leikkaamaan fileeseen viilto tai leikkaa itse terävällä veitsellä filee kyljestä auki. Avaa filee kuin kirja ja täytä viilto tuorejuustolla ja yrteillä. Sido filee puuvillanaurulla kiinni.
  2. Paista 150 asteessa 1,5-2 tuntia.
  3. Poista sidelangat. Leikkaa tarjolle kuumana tai anna jäähtyä ja tarjoa kylmänä, viipaleiksi leikattuna.
  • Ellet halua viiltoa fileeseen, hiero yrttejä (timjamia, murskattua laakerinlehteä, valko- ja mustapippuria ja halutessasi valkosipulia öljytyin käsin lihan pintaan. Laita filee kannellisen astiaan ja anna maustua seuraavaan päivään. Pyyhi mausteet pinnasta pois ja kypsennä 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Mausta kypsymisen loppuvaiheessa soijalla tai hiero lihan pintaan uunista otettua suolaa. Kiedo folioon ja anna olla vähintään 20 minuuttia ennen leikkaamista.

Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttimarinoitu possunfilee

Sinun täytyy kommentoidaksesi.