Yrttimarinoitu possunfilee
- Gluteeniton
Ainekset
- noin 1,5-2 kg porsaan ulkofileetä
- tuorejuustoa
- yrttejä
- soijakastiketta tai suolaa
Valmistusohje
- Pyydä lihakauppiasta leikkaamaan fileeseen viilto tai leikkaa itse terävällä veitsellä filee kyljestä auki. Avaa filee kuin kirja ja täytä viilto tuorejuustolla ja yrteillä. Sido filee puuvillanaurulla kiinni.
- Paista 150 asteessa 1,5-2 tuntia.
- Poista sidelangat. Leikkaa tarjolle kuumana tai anna jäähtyä ja tarjoa kylmänä, viipaleiksi leikattuna.
- Ellet halua viiltoa fileeseen, hiero yrttejä (timjamia, murskattua laakerinlehteä, valko- ja mustapippuria ja halutessasi valkosipulia öljytyin käsin lihan pintaan. Laita filee kannellisen astiaan ja anna maustua seuraavaan päivään. Pyyhi mausteet pinnasta pois ja kypsennä 150 asteessa, kunnes sisälämpötila on 60-65 astetta. Mausta kypsymisen loppuvaiheessa soijalla tai hiero lihan pintaan uunista otettua suolaa. Kiedo folioon ja anna olla vähintään 20 minuuttia ennen leikkaamista.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttimarinoitu possunfilee