Reseptit

Yrttimarinoitu routapaisti

Valmistusaika
yli 60 min
Annosmäärä
8  annosta

Ainekset

  • noin 1,5 kg pakastettua naudan tai hirven sisäpaistia

Mausteliemi:

  • 1 l vettä
  • 1 dl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl kokonaisia maustepippureita
  • 1 laakerinlehti
  • 1 nippu tuoretta timjamia
  • 1 nippu tuoretta rosmariinia

Valmistusohje

Yrttimarinoitu routapaisti

1. Kiehauta kaikki mausteliemen ainekset keskenään. Anna liemen ensin jäähtyä ja sen jälkeen maustua yön yli jääkaapissa.

2. Pane jäinen paisti uuniritilälle ja nosta se ­75-asteiseen uuniin ilman mitään mausteita. Pane ritilän alle uunivuoka.

3. Kun paisti on ollut uunissa noin 8€ tuntia, työnnä paistomittari sen paksuimpaan kohtaan. Jatka paistamista muutama tunti tai siihen asti, kunnes paistin sisälämpötila on „65–­70 astetta.

4. Pane lämmin paisti vahvaan pakaste- tai muovipussiin ja kaada mausteliemi päälle. Sulje pussi huolellisesti ja nosta reunalliseen astiaan.

5. Nosta astia jääkaappiin ja anna paistin maustua liemessä noin 5 tuntia. Kääntele muutaman kerran maustumisen aikana. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi ja tarjoile kylmänä.


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttimarinoitu routapaisti

Sinun täytyy kommentoidaksesi.