Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttitäytteiset ahvenrullat

Yrttitäytteiset ahvenrullat kylmäsavulohen maustaman carbonarakastikkeen ja itse tehdyn pastan kanssa ovat Michael Björklundin käsialaa.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
4  annosta

Ainekset

Yrttitäytteiset ahvenrullat

  • 8 ahvenfileetä (70 g/kpl)
  • 2 rkl ruohosipulia
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 rkl suikaloitua basilikaa
  • suolaa, pippuria

Valmistusohje

Yrttitäytteiset ahvenrullat keittiömestari Michael Björklundin tapaan valmistuvat näin:

  1. Painele fileitä kevyesti ja aseta sitten kaksi filettä pyrstöt vastakkain siten, että fileen nahkapuoli on ylöspäin ja lihapuoli alaspäin. Ripottele fileille hienonnettuja yrttejä, hiukan suolaa ja pippuria. Kiedo fileepari rullaksi ja nosta rullat kukin omaan uuninkestävään kelmuunsa ja kiedo paketiksi.
  2. Kypsennä ahvenrullat 150 asteessa kiertoilmauunissa noin 10-12 minuuttia. Tavallisessa uunissa lämpötila voi olla noin 170 astetta.
  3. Anna kääröjen levätä hetken, poista kelmu ja leikkaa yrttitäytteiset ahvenrullat vinosti puoliksi juuri ennen tarjoamista.
  4. Tarjoa yrttitäytteiset ahvenfileet Michael Björklundin tapaan kylmäsavulohen maustaman carbonarakastikkeen ja itse tehdyn pastan kanssa. Keväällä yrttiset ahvenfileet maistuvat parsan tai keväisten Oolannin perunoiden kanssa.

Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetyt ahvenfileet grillissä


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttitäytteiset ahvenrullat

Sinun täytyy kommentoidaksesi.