Yrttitäytteiset ahvenrullat
Yrttitäytteiset ahvenrullat kylmäsavulohen maustaman carbonarakastikkeen ja itse tehdyn pastan kanssa ovat Michael Björklundin käsialaa.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 4 annosta
- Gluteeniton
- Maidoton
Ainekset
Yrttitäytteiset ahvenrullat
- 8 ahvenfileetä (70 g/kpl)
- 2 rkl ruohosipulia
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 rkl suikaloitua basilikaa
- suolaa, pippuria
Valmistusohje
Yrttitäytteiset ahvenrullat keittiömestari Michael Björklundin tapaan valmistuvat näin:
- Painele fileitä kevyesti ja aseta sitten kaksi filettä pyrstöt vastakkain siten, että fileen nahkapuoli on ylöspäin ja lihapuoli alaspäin. Ripottele fileille hienonnettuja yrttejä, hiukan suolaa ja pippuria. Kiedo fileepari rullaksi ja nosta rullat kukin omaan uuninkestävään kelmuunsa ja kiedo paketiksi.
- Kypsennä ahvenrullat 150 asteessa kiertoilmauunissa noin 10-12 minuuttia. Tavallisessa uunissa lämpötila voi olla noin 170 astetta.
- Anna kääröjen levätä hetken, poista kelmu ja leikkaa yrttitäytteiset ahvenrullat vinosti puoliksi juuri ennen tarjoamista.
- Tarjoa yrttitäytteiset ahvenfileet Michael Björklundin tapaan kylmäsavulohen maustaman carbonarakastikkeen ja itse tehdyn pastan kanssa. Keväällä yrttiset ahvenfileet maistuvat parsan tai keväisten Oolannin perunoiden kanssa.
Katso myös Anna.fi/Ruoka: Täytetyt ahvenfileet grillissä
Kommentoi
Kommentoi juttua: Yrttitäytteiset ahvenrullat