Resepti on testattu Kotiliedessä
Reseptit

Yrttivoi

Yrttivoi patongin päällä ja grilliruokien lisukkeena maistuu taivaalliselta. Yrttivoilla viimeistelet mehukkaan grillatun maissin tai pihvin. Tässä yrttivoissa maistuu suositun chimichurrin vivahteet.

Valmistusaika
alle 30 min
Annosmäärä
10  annosta

Ainekset

Yrttivoi

  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 punainen chili
  • 1 ruukku persiljaa
  • 1 ruukku korianteria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • 100 g pehmää voita

Valmistusohje

Yrttivoi on helppo valmistaa näin:

1. Hienonna kaksi valkosipulinkynttä. Hienonna punainen chili sekä ruukku persiljaa ja korianteria. Laita valkosipulit, chili, yrtit sekä  kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä, kaksi teelusikallista kuivattua oreganoa, puoli teelusikallista suolaa ja sata grammaa voita sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta.

2. Lusikoi yrttivoi leivinpaperille ja kääri rullalle. Säilytä jääkaapissa.

Ohje on julkaistu Kotiliedessä 12/2022.

Lue myös: Parhaat grillikastikkeet – kokeile gado gadoa, raparperi-bbq-kastiketta ja vihreää mojokastiketta

Lue myös Anna.fi/ruoka: Kastike kruunaa aterian – kokeile pähkinäistä satayta, tulista romescoa ja yrttistä chermoulaa

 

 


Kommentoi

Kommentoi juttua: Yrttivoi

Sinun täytyy kommentoidaksesi.