retiisit

Retiisi rouskuu salaateissa

Rapsakan rouskuva retiisi tuo raikasta makua ja mukavaa purutuntumaa alkukesän salaatteihin.

Nopeakasvuinen retiisi antaa satoa jo alkukesästä, jolloin retiisejä voi rouskutella sellaisenaan, leivän päällä tai salaattien joukossa.

retiisisalaatti

Retiisi-kurkkusalaatti on kesäisen raikas alkuruoka tai lisuke, joka tarjoillaan wasabilla maustetun ranskankerman kera.

Alkuruoaksi sopii myös vuohenjuusto-hernesalaatti, joka sekoitetaan tuoreista herneistä, retiiseistä, vuohenjuustosta, mintusta sekä herneenversoista ja tarjotaan sitruuna-öljykastikkeen kera.

Retiisisalaatti on helppo kesälisuke aterialle. Se valmistuu lapsuudesta tuttujen hölskytyskurkkujen tapaan ohuiksi viipaleiksi leikatuista retiiseistä ja kurkusta.

perunasalaatti

Retiisi sopii myös täydentämään ruokaisan perunasalaatin sekä mehukkaan kaalisalaatin, joka on mainio lisuke kesän grilliherkuille.

Retiisiä voi myös grillata yhdessä muiden kesäkasvisten kanssa. Kätevimmin se onnistuu reiällisessä grillivokissa, jossa nuoret kasvikset kypsyvät nopeasti.

Lisää kesäisiä ruokaideoita:
Kokataan tomaatista
Varhaiskaalia salaattiin ja laatikkoon
Keveät kesäsalaatit
Ruohosipuli kuuluu kesäkeittiöön
Ruoka.fi: Retiisitsatsiki

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Retiisi rouskuu salaateissa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X