Ripeitä ruokia arkeen

Arkisen aterian ehtii valmistaa puolessa tunnissa ja pientä purtavaa tekee jopa varttitunnissa. Nopeat ohjeet helpottavat kiireistä päivää aterian maukkaudesta tinkimättä.

Pastaruoat ovat nopeita valmistaa. Spagetti, makaroni ja fusilli kypsyvät kymmenessä minuutissa. Kun käytät ruoissa täysjyvätuotteita, teet pasta-ateriasta tavallista terveellisemmän vaihtoehdon.

Tonnikalapasta valmistuu nopeasti, kun spagetin keittyessä pilkotaan kasvikset ja valmistetaan kastike. Tofu paistetaan rapeaksi ja maustetaan pestolla tofu-tomaatti-pastaa varten.

Keittele nopeasti

Erittäin lyhyessä ajassa kypsyvä kala kuuluu nopean kokin keittiöön. Kiireisen kalakeitto on ruoka, jonka liemessä kypsyvät ensin kasvikset ja lopuksi kala.

Myös itämainen uunilohi valmistuu alle puolessa tunnissa. Nopea tarjoaa lohta tai mausteista makkarakastiketta edellisestä ateriasta jääneen riisin tai perunoiden kanssa.

Kevyistä kasviksista keittelee mukavasti sosekeiton. Egyptiläiseen linssikeittoon tulee myös tomaattia, sipulia ja kesäkurpitsaa. Kasvikset soseutetaan, ja keitto maustetaan kuminalla sekä sitruunalla.

Lämmittävän kanakeiton ohjeella teet herkullisen ruoan kaupan grillatusta broilerista. Valmiiden juureskuutioiden käyttö vauhdittaa keiton valmistumista.

Pikaisia pikkupaloja

Herkullisia pirtelöitä ja juomia valmistaa vartissakin. Vadelmapirtelön ainekset hurautetaan juomaksi teho- tai sauvasekoittimella.

Banaanipirtelöstä voi valmistaa kevyemmän välipalan ilman jäätelöä. Voimajuoma sopii liikkujalle kotitekoiseksi palautusjuomaksi.

Kuivahtaneesta leivästä syntyy näppärästi köyhiä ritareita hillon ja jäätelön kera tarjottavaksi.
Hedelmäsalaatti-rahkakupit maistuvat aamulla tai välipalalla myslin kanssa.

Soilin puolukkahyve on jälkiruoka, jolle antaa makua perinteinen talkkunajauho. Yllätysvieraita voi ilahduttaa vastaleivotuilla vadelmamuffineilla, joiden ohjeella loihdit nopeasti tarjottavat kahvipöytään.

Lue myös:
Arkiruokaa helposti ja nopeasti
Jälkiruokia helposti ja nopeasti
Kotiruokaa vähällä vaivalla
Helppoa ruokaa arkeen

 

Avainsanat

Keskustelu

Kommentoi juttua: Ripeitä ruokia arkeen

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X