Rosolli
Rosolli on joulun klassikkosalaatteja. Se on edullinen, maukas ja yksi kevyemmistä jouluherkuista. Punajuuren hehkuva puna sopii täydellisesti joulun ajan ruokapöytiin.
- Valmistusaika
- alle 30 min
- Annosmäärä
- 6 annosta
- Gluteeniton
- Kasvis
- Maidoton
- Vegaaninen
Ainekset
Rosolli
- 400 g etikkapunajuurta tai keitettyä punajuurta
- 400 g porkkanaa keitettynä
- 400 g perunaa keitettynä
- ¼ tl suolaa
- 1/6 tl maustepippuria
- 1 sipuli hienonnettuna
Valmistusohje
Rosolli valmistuu etikkapunajuurista helposti näin:
Leikkaa etikkapunajuuret, keitetyt porkkanat ja perunat mahdollisimman pieniksi kuutioiksi ja laita ainekset kulhoon. Mausta suolalla, maustepippurilla ja hyvin hienoksi leikatulla sipulilla. Sekoita rosollin ainekset kevyesti käännellen. Pidä viileässä.
Rosollin voi tehdä joko keitetyistä punajuurista tai etikkapunajuurista kuten tässä ohjeessa. Rosolli säilyy paremmin, jos se tehdään etikkapunajuurista. Keitetyistä punajuurista valmistettuna se säilyy pari vuorokautta.
Tähän rosolliin ei tule kurkkua eikä kalaa. Niitä voi kuitenkin itse kukin lisätä hienoksi pilkottuna makunsa mukaan. Rosollin pinnalle voit sirotella ennen tarjoamista persiljaa tai ohuiksi renkaiksi leikattua purjoa. Moni koristelee rosollin myös keitetyn kananmunan lohkoilla. Tarjoa rosolli perinteisen kastikkeen kanssa.
Lue myös: Joulupöydän juurekset – Kotilieden parhaat reseptit joulun juuresherkuista
Lue myös Anna.fi: Näin teet joulupöytään punajuuri-pähkinäsalaatin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Rosolli