Ruis sopii moneen ruokaan

Kokeile, miltä maistuvat rukiinjyvät salaatissa tai ruishiutaleet myslissä.

Ruis on taas muotia, se on terveellistä ja siitä voi saada ruista ranteeseenkin. Ruisjauhosta on moneen. Korvaa sillä osa leipien ja sämpylöiden jauhoista, leivitä kalafileet ennen paistoa tai valmista karjalanpiirakoita ja ruispuuroa.

Ruisleseistä saa kuitupitoisen terveyspommin. Käytä niitä vaikkapa aamupuuron seassa tai leivonnassa, lisää muutama lusikallinen pirtelöön tai nauti päivittäin lusikallinen jogurtin tai viilin kanssa.

Ruishiutaleista valmistuu nopea aamupuuro tai maistuva mysli. Ruishiutaleet tuovat myös mukavasti vaihtelua leivonnaisiin ja leipiin.

Ruiskorppujauhoja käytetään tavallisen korppujauhon tapaan. Voit valmistaa ruiskorppujauhoja myös itse jauhamalla kuivaa ruis- ja vehnäleipää monitoimikoneella jauheeksi.

Kuitupitoinen ruispasta on kokeilemisen arvoinen ja terveellinen ruistuote. Sitä käytetään kuten tavallista pastaa.

Perinteisen ruispuuron voimalla jaksaa pitkälle päivään. Itse tehty, rapea ruis-muromysli maistuu vaniljajogurtin kanssa koko perheelle.

Ruis tuo makua salaattiin. Ruokaisassa ruis-riisisalaatissa maistuvat leipäjuusto ja aprikoosi. Ruiskorppujauho tuo makua lohipyöryköihin, jotka tarjoillaan vartaista yhdessä jogurttikastikkeen kanssa.

Syksyisessä sekaleivässä maistuu omena, pähkinä ja ruis. Punajuuri-sinihomejuustotäytteiset piiraset valmistuvat nopeasti valmiista ruistaikinasta.

Ruis ja mustikka ovat hyvä makupari. Herkuttele rukiisella mustikka-rahkatortulla kahvin kera.

Keskustelu

Ruis-puolukkapuuro on kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää ruokaa; se on hyvänmakuista, terveellistä ja maistuu hyvältä kylmänäkin, joten ylijääneen puuron voi seuraavana päivänä syödä vaikka terveellisenä välipalana tai jälkiruokana.

Hapankorppuja (rukiisia nekin) voi murskata ja lisätä uunisilakoiden päälle ennen uuniinlaittoa rapeutta antamaan.

Piirakkapohjaankin ruisjauhot tai -leseet tuovat lisää makua ja ravinto-arvojakin. Kannattaa rohkeasti lisätä makeisiinkin piiraisiin, sillä niin omena kuin marjatkin sopivvat hyvin yhteen rukiin kanssa!

Kommentoi juttua: Ruis sopii moneen ruokaan

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

X