Granaattiomenan kuoriminen kolmella eri tyylillä – näin saat siemenet irti helposti
Kokosimme kolme tapaa päästä käsiksi granaattiomenan herkullisiin ja terveellisiin siemeniin. Mikä tavoista on suosikkisi?
Granaattiomenan kuoriminen haltuun? Vuoden pimeimpään aikaan sesongissa oleva granaattiomena jos mikä on kaivattu piristysruiske pimeydelle.
Granaattiomenan vaalean hedelmälihan ympäröimät siemenet sisältävät muun muassa runsaasti antioksidantteja, ne alentavat veren LDL-kolesterolipitoisuutta ja vähentävät verisuonten seinämiin muodostuvaa plakkia.
Granaattiomenan siemeniä kannattaakin ripotella suolaisiin ja makeisiin ruokiin. Vaaleita väliseiniä ei kannata popsia, sillä sisältävät pahanmakuista happoa.
Kokeile granaattiomena-linssi-punajuurisalaattia, raikasta avokadosalaattia tai Waldorf-salaattia. Tarjoa jälkiruoaksi granaattiomenan siemenillä koristeltu pavlova.
Valitse kaupassa napakkakuorinen ja kiiltävä hedelmä. Tässä kolme kätevää tapaa kuoria granaattiomenan siemenet esiin:
1. Granaattiomenan kuoriminen: Halkaise ja kopauta kauhalla
Nopea, helppo ja suosittu keino on halkaista granaattiomena ja koputella sitä, jolloin siemenet putoavat alla olevaan astiaan.
2. Irrota granaattiomenan siemenet veden alla
Aseta leikatut granaattiomenan palat vesiastiaan ja irrota siemenet. Vesi estää roiskeet tehokkaasti. Poista kuoret, siivilöi hedelmälihat ja valuta vesi.
3. Granaattiomenan kuoriminen: Leikkaa lohkoiksi
Poista kuori granaattiomenan päästä, mutta jätä kanta paikoilleen. Leikkaa kuoreen viiltoja ja taivuta hedelmä auki. Poista hedelmäliha ja ohuet väliseinät ja napsi siemenet irti.
Lähde: Satokausikalenteri, Jamie Oliver, Prevention Magazine, Kitchen Basics.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Granaattiomenan kuoriminen kolmella eri tyylillä – näin saat siemenet irti helposti