7 herkullista reseptiä: leivo juhlapöytään vaivaton suolainen piirakka

Suolainen piirakka on kahvipöydän hitti, joka kruunaa myös juhlapöydän. Nämä piiraat maistuvat ruokaisina lounaina sekä juhlahetken leivonnaisina. Valitse seitsemästä huippureseptistä mieleisesi.

Uunissa helposti valmistuva piirakka maistuu kahvin tai teen kanssa. Jos leipuria laiskottaa, pohjan voi hakea kaupan pakastealtaasta. Ruokaisa piirakka maistuu myös lounaalla seuraavana päivänä.

Huom. Kaikki ohjeet sopivat kasvissyöjille, mutta maistuvat erinomaisesti myös sekasyöjille.

Kaalipiirakka valmistuu sesonkituotteista

Kaalipiirakka

Mehukas kaalipiirakka on edullinen tarjottava. Täytteeseen voi halutessaan lisätä jauhelihaa tai paistettua pekonia. Maista!

Tomaatti-ricottajuustopiirakka tarvitsee uunia vain pohjan paistamiseen

Tomaatti-ricottajuustopiirakka

Tomaatti-ricottajuustopiirakka valmistuu nopeasti. Lado valmiin pohjan päälle vain juusto, tomaatit ja yrtit.

Parsa-appenzeller -piirakka on kevätkauden ykkösherkku

Parsa-appenzeller -piirakka

Tästä sveitsiläistä appenzellerjuustoa sisältävästä piirakasta kehkeytyi pieni somehitti. Piirakassa yhdistyy keväinen parsasesonki, juuston ainutlaatuinen, oma maku sekä helppo valmistustapa.

Munakoiso-tomaattipiiras on ruokaisa

Munakoiso-tomaattipiiras

Munakoison, auringossa kuivattujen tomaattien ja vuohenjuuston liitto on hyvin välimerellinen. Tämä herkullinen munakoisopiirakka on parhaimmillaan haaleana.

Kreikkalainen sienipiirakka saa makua fetasta

Kreikkalainen sienipiirakka

Quichet ovat suosittua illanistujaistarjottavaa tai kahvipöydän suolainen leivonnainen. Blonditiinan sienipiirakka sai kreikkalaisen twistin fetajuustosta, yrteistä ja chillä maustettusta ”kaurakermasta”.

Filopiiras Nizzan tapaan on paprikan juhlaa

Filopiiras Nizzan tapaan

Tämä filopiiras tuo mieleen makumuistoja Nizzasta, vaikka syntyykin vaivatta torjuttaessa jääkaapin vihanneslaatikon hävikkiä.

Parsakaalipiirakka maustuu kolmen juuston voimin

Parsakaalipiirakka

Parsakaalipiirakka on maukas kasvispiirakka, joka saa mehukkuutta kolmesta eri juustosta. Parsakaalipiirakan pohja tehdään gluteenittomista jauhoista, joten se sopii myös keliaakikolle. Ohjeella leivot piirakaa koko pellillisen, josta saat noin 15 palaa.

Lue myös:

10 helppoa ohjetta: makeat piiraat ja tortut vievät kielen mennessään
Upeat juhlakakut perhejuhliin
Kokoa runsas brunssi – suosi näitä helppoja herkkuja
Voileipäkakku on juhlapöydän klassikko
Kokoa helpot juhlaherkut rentoon noutopöytään


 

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Toimitus
Kuvat: OM-arkisto

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti