Ruoka

Äitienpäivän suolaiset leivonnaiset – leivo äidille tuoreita sämpylöitä ja sankarin lempparipiirakka

Suolaiset leivonnaiset, piirakat ja muffinit on helppo muokata äidin makuun sopiviksi. Katso tästä vinkit ja ideat äitienpäivän suolaisiin leivonnaisiin.

Äitienpäivän suolaiset leivonnaiset sopivat aamiais- ja brunssitarjoiluun. Katso tästä Kotilieden suosikkireseptit!

Äitienpäivänä päivänsankaria hemmotellaan tietysti ihanalla täytekakulla, mutta makeiden herkkujen rinnalla äitienpäivän aamiaisella tai iltapäiväkahvilla maistuvat suolaiset leivonnaiset. Napaa tästä suolaisia leivontaideoita äitienpäivän herkkuhetkiin.

Aamiaispöytään suolaisia muffineja ja itseleivottuja sämpylöitä

Tuhdit pekoni-cheddarmuffinit sopivat täydellisesti aamupalatarjottimelle tai brunssipöytään. Nopeat muffinit on helppo leipoa äitienpäivän aamuna. Pinaatti-pannarimuffinit valmistuvat helposta ja ne voi täyttää äidin suosikkimauilla, esimerkiksi tuoreilla yrteillä, paistetuilla herkkusienillä, pekonilla tai vaikkapa juhlavasti ranskankermanokareella ja mädillä.

Äitienpäivän aamiaisella maistuvat myös uunituoreet porkkanasämpylät. Maukkaat ja helpot sämpylät voi leipoa vaikka yhdessä lasten kanssa.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle äidille maistuvat gluteenittomasta jauhoseoksesta ja riisihiutaleista leivotut sämpylät.

Sikke Sumarin kuuluista Nami Namasten rapeakuoriset aamusämpylät onnistuvat aina. Siken sämpylätaikina säilyy jääkaapissa monta päivää, joten voit aina paistaa juuri sen verran, minkä kulloinkin aamiaisella tarvitset.

Leivo äidille suolainen piirakka

Suolainen piirakka maistuu aina, aamiaisella, lounaalla ja iltateen kanssa. Leivo äidille suolainen piirakka ja päällystä se äidin lempitäytteellä.

Äitienpäivän aikaan vietetään myös parsakautta, joten mikäpä sopisi äitienpäivän suolapalaksi paremmin kuin mehevä parsapiirakka. Parsapiirakan rapea pohja tehdään valmiista filotaikinasta, täytteeksi sekoitetaan pehmeä seos perunasoseesta, cheddar- ja ricottajuustosta sekä kermasta, ja koko komeuden kruunuksi levitetään nippu keväisen vihreitä parsoja.

Ylellinen lohipiirakka täytetään pinaatilla, parsakaalilla ja kylmäsavulohella. Raikasta lisämakua täytteelle antavat piparjuuri, sitruuna ja tilli.

Katkarapu-vuohenjuustopiirakan juju on pohjalle sivelty päärynäsose ja täytteeseen raastettu fenkoli.

Kesäkurpitsa-halloumipiirakan pohja tehdään voileipäkekseistä.

Jauhelihapiiras on klassikko, joka maistuu koko perheelle.

Äitienpäivän suolaiset leivonnaiset – katso lisää ideoita

Punajuurisose värjää punajuuri-focaccian rakkaudenpunaiseksi. Mehevän italialaistyyppisen leivän pinnalle voi ripotella sinihome- tai parmesaanijuustoa.

Pinaatti-aurajuustokehrät tehdään hiivataikinasta, täytetään sinihomejuustolla, pinaatilla ja yrteillä, kieputetaan rulliksi ja paistetaan muffinivuoissa.

Juusto-yrttisolmut syntyvät kätevästi pakastelehtitaikinasta, joka täytetään tuoreilla yrteillä ja juustolla.

Lue myös: Äitienpäivälounas – hemmottele äitiä hyvällä ruoalla

Lue myös Anna.fi: Näin syntyy äitienpäivän kakkubuffet

 

Kommentoi

Kommentoi juttua: Äitienpäivän suolaiset leivonnaiset – leivo äidille tuoreita sämpylöitä ja sankarin lempparipiirakka

Sinun täytyy kommentoidaksesi.