Blinit ovat keskitalven herkkua

Alkuvuoden illanistujaisissa nautitaan ruokaisia blinejä mädin ja muiden meren herkkujen kera. Aterian päättää suussa sulava mutakakku.

lohicarpaccio

Juhlava alkupalalautanen syntyy sitruunaisesta lohicarpacciosta ja mehukkaasta katkaraputartarista, joka tarjotaan avokadon kera.

Ankkasalaatti on kevyt salaatti, jossa roseeksi paahdettu ankka saa kaverikseen itämaisittain maustetun salaatin.

blinit

Pannulta kuumina pöytään nostetut blinit tarjotaan mädin, smetanan ja silputun punasipulin kanssa. Jos mädillä herkuttelu joulun jälkeen menee yli budjetin, maistuvat tattarilettuset myös sienisalaatin, sillihakkeluksen ja graavisuolatun kalan tai mätitahnan ja smetanan kanssa.

Blinien kaveriksi sopivat simpukat, jotka ovat hienostunutta, mutta helppoa tarjottavaa. Keitetyt sinisimpukat tarjotaan sellaisenaan maukkaassa liemessään. Vihersimpukat kuorrutetaan valkosipulilla ja mantelilla ja kypsennetään uunissa.

mutakakku

Mehevän kosteaksi jäävässä suklaisessa mutakakussa häivähtää aavistus piparkakkua. Korista tahmea ja makea loppiaisjälkiruoka sokeroiduilla karpaloilla.

Lisää ruokaideoita alkuvuoteen:
Loppiaisen parhaat maut
Naposteluruokaa uudeksivuodeksi
Blinit ja lisukkeet
Ruoka.fi: Helppo uudenvuoden menu

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti