Gluteenittomat marjaherkut - katso herkulliset ohjeet
Keräsimme yhteen herkullisia marjareseptejä, jotka ovat myös täysin gluteenittomia.
Gluteenittomat marjaherkut valmistuvat gluteenittomista jauhoista, kekseistä tai makeasta marengista täysin ilman vehnää, ohraa tai ruista. Kokosimme Kotilieden parhaat gluteenittomat marjaherkut, jotka hurmaavat mehevyydellään ja ihastuttavat raikkaudellaan.
Lue lisää: Gluteenittomat herkulliset leivonnaiset x 8: poimi parhaat reseptit ja vinkit
Makeat marenki-marjaherkut
Helpot ja ihanan ilmavat gluteenittomat marjaherkut syntyvät makean marengin ja kauden marjojen yhdistelmästä. Leivonnaisia voi muunnella ja käyttää niihin mitä tahansa kauden marjoja, kuten kirpsakkaa vadelmaa, aromikasta mustikkaa tai makeaa mansikkaa.
Perinteinen pavlova yhdistää vastustamattomalla tavalla rapeaa, aavistuksen sitkasta marenkia, pehmeää kermaa sekä raikkaita sesongin marjoja. Kesäinen marjapavlova kootaan suuresta marenkilevystä, jonka päälle levitetään sitruunatahnalla maustettua kermavaahtoa sekä komea keko tuoreita marjoja.
Yhden suuren pavlovan sijaan voit tehdä myös somia pikkupavlova-leivoksia.
Mansikka-marenkitorttu valmistuu helposti ja nopeasti vaikka mökkiolosuhteissa. Valmiiden marenkilevyjen välissä vuorottelevat hillotulla inkiväärillä säväytetty mascarponejuusto sekä tuoreet mansikat. Koko komeuden kruunaa makea kinuski. Kokoa kakku juuri ennen tarjoilua, jotta marenkilevyt eivät ennätä sitkistyä.
Marenkinen mansikkakääretorttu on iki-ihana kesäleivonnainen, joka valmistetaan kääretortun tapaan rullaamalla marenkilevyn väliin tuoreita mansikoita sekä lemon curd -sitruunatahnalla raikastettua mascarpone-kermaseosta.
Kokeilemisen arvoinen on myös rakenteeltaan ihastuttavan keveä lakkatorttu. Se valmistetaan mansikkakääretortun tapaan rullalle kääritystä marenkilevystä, joka päällystetään kuohkeaksi vatkatulla kermalla ja tuoreilla lakoilla. Aikuisten makuun valmistetun leivonnaisen voi säväyttää tilkalla Amarettoa tai punssia.
Marjaisat macaron-leivokset
Macaron-leivokset ovat ihastuttavia pikkumakeita, jotka voi täyttää mitä erilaisimmilla marjatäytteillä. Ja mikä parasta, ne ovat täysin gluteenittomia.
Kokeile mustaherukka macaroneja tai punaisilla marjoilla täytettyjä macaroneja. Valkosuklaan ja vadelman makea liitto macaronin välissä on myös vastustamaton.
Ranskalaisten leivosluomusten valmistaminen vaatii hieman taitoa ja tarkkuutta, mutta lopputulos palkitsee.
Gluteenittomat marjapiirakat
Erilaiset marjapiirakat ja -tortut ovat loppukesän suurimpia hittejä. Onneksi gluteenitonta ruokavaliota noudattavankaan ei tarvitse jäädä nuolemaan näppejään.
Perinteinen mustikkapiirakka taipuu helposti gluteenittomaksi vaihtamalla vehnäjauhot gluteenittomiin jauhoihin. Kermaviili tekee mustikkapiirakan täytteestä mehevää ja herkullista.
Makea toscapiirakka saa lisää mehevyyttä ja happoa kesäisistä marjoista. Marjatoscapiirakassa on rapea, vienosti kardemummalle maistuva pohja, roppakaupalla tuoreita marjoja sekä toscapiirakan päältä tuttu kuorrute. Voit käyttää piirakkaan mitä tahansa mieleisiäsi marjoja. Vieno kanelin maku tekee piirkakasta täydellisen.
Mustikkapiirakan voi tuoreiden mustikoiden sijaan täyttää myös mustikkahillolla. Kun sekoitat piirakkapohjaan gluteenittoman jauhoseoksen lisäksi myös kookosta, ei vehnäjauhoja näissä pikkupiirakoissa tarvita. Maun tuojana toimii mustikan ja kookoksen lisäksi ripaus kanelia. Kookos-mustikkapiiraat sopivat niin jälkiruoaksi jäätelön kera kuin kahvipöytäänkin.
Gluteenittomat marjakakut
Marjaisat kakut ihastuttavat kesäjuhlissa tai viikonlopun kahvihetkissä.
Juustokakku on juhlien kestohitti! Mustaherukka-juustokakun pohja syntyy kookos- ja mantelijauhoista sekä suklaarouheesta. Päälle tulee täyteläistä mascarponea kirpsakoiden mustaherukoiden seuraksi. Kakku hyydytetään liivatteella, joten leipomiseen kannattaa varata riittävästi aikaa.
Raikkaan rahkakakun pohja syntyy gluteenittomista kekseistä. Mansikoilla raikastettu rahkakakku on kesäisen raikas leivonnainen, jonka maut vievät kielen mennessään. Terästä kevään mansikat terhakalla limetillä. Raikas rahkakakku on helppo tehdä etukäteen ja nostaa tarjolle hetki ennen kekkereiden alkua.
Hieman erilaista kakkua kaipaava tekee jäisen mansikka-pähkinäkakun, joka sopii ihanasti kuumaan kesäpäivään. Kerroksittain vuorottelevat gluteenittomat hasselpähkinäkakkupohjat, mansikkasose ja valkosuklaalla viimeistelty tuorejuustoseos muodostavat verrattoman makuyhdistelmän.
Maun lisäksi kakussa hyvää on myös se, että siitä saa helposti todellisen näyttävän näköisen. Tuoreilla mansikoilla ja marengeilla koristeltuna kruunaat kakun hetkessä juhlapöydän kuningattareksi.
Gluteenittomat marjaleivonnaiset
Kahvin kanssa maistuu aina pieni makea leivonnainen.
Vadelma-vaahtokarkkileivokset vievät ykköspaikan söpöyskilpailussa. Ne ovat vastustamattomia herkkupaloja, joiden pohja syntyy kahdesta raaka-aineesta: mantelimassasta ja kananmunista. Pintaa peittää vaaleanpunainen vaahtokarkkikuorrute, jolle vadelmat antavat kesäisen raikkaan säväyksen.
Raakaleivonnaisista innostunut valmistaa mustaherukkatartaletteja, joissa käytetään runsaasti terveellisiä pähkinöitä, eikä lainkaan valkoista sokeria. Täytteeksi tehdään kermainen kreemi cashewpähkinöistä ja mustaherukoista.
Maukkaat marjamuffinit ovat helppoja tehdä ja onnistuvat vaikka lasten kanssa leipoen. Mehevät gluteenittomat muffinit kulkevat näppärästi mukana vaikka mökille tai eväsretkelle.
Gluteenittomien marja-valkosuklaa-kaurakeksikuppien idea on hauska ja herkullinen: gluteeniton kaurakeksitaikina painellaan muffinivuokien pohjalle ja reunoille niin, että lopputuloksena on kuppi. Jäähtyneet keksikupit täytetään pehmeällä valkosuklaa-tuorejuustovaahdolla ja koristellaan sesongin marjoilla.
Katso myös: Kesän paras jälkiruoka on herkullisen marjainen ja helppo tehdä: 4 marjaista reseptiä kesän herkkuhetkiin
Kommentoi
Kommentoi juttua: Gluteenittomat marjaherkut - katso herkulliset ohjeet