Herkuttele juureksilla

Kotimaisia kauden juureksia on nyt laajasti saatavilla kaupoissa.

Vaihtelua tuttuun porkkanan, punajuuren ja lantun kaartiin tuovat juuriselleri, palsternakka ja nauris. Kokeile myös mausteenomaista piparjuurta, hienostunutta mustajuurta ja maa-artisokkaa tai raikasta retiisiä ja retikkaa.

Uunipaahdetut juurekset ja perunalohkot sopivat mitä erilaisimpien liha- ja riistaruokien lisäkkeiksi.

Höyrykattilassa tai höyrytysritilällä juuresten ja perunoiden ravintoarvo, maku ja väri säilyvät hyvin. Kypsät juureslohkot voit maustaa laadukkaalla öljytilkalla ja ripauksella suolaa sekä joulun aikaan muskotilla, maustepippurilla tai kanelilla.

Kun soseutat kypsennetyt juurekset esimerkiksi sauvasekoittimella, saat juurespyreitä, jotka maistuvat niin liha- kuin kalaruokienkin kanssa.

Erivärisistä juureksista saat hienoja väripaletteja: oranssia porkkanaa, valkoista palsternakkaa, punaista punajuurta.

Lähde: Kotimaiset kasvikset ry

Kokeile Kotilieden juures- ja perunareseptejä:

Perunan parhaat puolet
Porkkana on syksyn suosituin juures
Punajuuri on makean mehukas juures
Makoisa maa-artisokka
Lanttureseptejä
Mustajuurireseptejä
Palsternakkareseptejä

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotilieden toimitus

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti