Hirvipata on hirviruokien suosikki

Hirvenliha on vähärasvaista riistaa. Hirvenlihasta valmistuu Kotilieden ohjeilla mureketta, pataa, paistia, käristystä, hirvenlihakääryleitä ja jopa pannukakkua!

hirvipataRiistan voimakasta makua voi lieventää halutessaan sekoittamalla siihen esimerkiksi naudan- tai sianlihaa, kuten ohjeissa on mainittu.

Jos olet oluen ystävä, kokeile vaikkapa olutmarinoitua hirvipaistia. Hirvenliha taipuu myös herkulliseksi keitoksi. Entä miltäpä kuullostaisi marinoitu hirvipata? Myös suolainen hirvipannukakku sopii hyvin ruokaisaksi välipalaksi, evääksi ja yöpalaksi.

hirvipataKokeile myös näitä lihaisia ohjeita:

Ollin hirvipata
Hirvenlihamureke
Hirvikäristys
Hirvipaisti
Marinoitu hirvipaisti
Hirvenlihakääryleet
Lindströmin pihvit hirvenjauhelihasta

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Laura Tuomela
Kuvat: iStock, OM-arkisto

Keskustelu

  1. eilamarjatta

    Hirvenliha on mielestäni parempaa kuin naudanliha, mutta kannattaa laittaa vielä sianlihaakin joukkoon.

  2. karhunsammal

    Hirvenlihaa käytetään meillä,kuten yleensä naudanlihaa.Ei siinä tarvita mitään erikois toimenpiteitä.Eräs tuttava liottaa hirvenlihan maidossa ennen käsittelyä,mielestäni se tuntuu perinoudolta tempulta,lähtee kuulema riistanmaku.No kukin tavallaan,mutta mielestäni hirvenliha on tosi hyvää.

  3. hirviruokien ystävä

    Haa, hirviruokia voisikin kokeilla! en ole pitkään aikaan herkutellut hirvellä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti