Aterian jälkeen tekee mieli jotain makeaa. Kokeile arkista kiisseliä ja muita helppoja jälkiruokia.

Jälkiruoan valmistamisen ei tarvitse olla monimutkaista ja aikaa vievää. Useat herkulliset jälkiruoat syntyvät nopeasti ja helposti yksinkertaisista raaka-aineista.

Keitä kiisseliä

Kiisseli on tuttu ja helppo jälkiruoka, joka valmistuu hetkessä. Perunajauhoilla suurustettuna se sopii myös keliaakikoille. Mehupohjaiseen punaisten marjojen kiisseliin marjat voi lisätä jäisinä, suoraan pakastimesta.

Lämmin mansikkakeitto maistuu juhlavalta hunajavaahdon kanssa. Maitokiisselistä saat lasten suosikkia, tummaa suklaakiisseliä, lisäämällä siihen kaakaojauhetta. Kiisseli on parasta juuri valmistettuna. Yli jääneen mehupohjaiseen kiisselin voit säilyttää huoneenlämmössä.

Kokoa kerroksia, ihastu hedelmiin

Jälkiruoka yllätysvieraille syntyy heti, jos kaapissa on keksejä tai kahvikakkua, vaniljakastiketta, kermaa tai tuorejuustoa sekä marjoja. Näillä aineksilla kootaan uusi pappilan hätävara. Samalla periaatteella syntyvät myös mustikka-tuorejuustomaljat.

Nopeasti pöytään kypsyy uunissa valmistettava rapea omenaherkku. Hedelmäsalaatti ei vaadi erityisiä taitoja tai aikaa, jos käytät valmiiksi paloiteltuja säilykehedelmiä. Halutessasi voit lisätä joukkoon myös tuoretta banaania, appelsiinia ja omenaa.

Rakastu rahkaan

Rahka- ja kermapohjaiset jälkiruoat vaativat yleensä vain vähän valmisteluja. Kokeile marjarahkasmoothieta, vanhanajan puolukkajälkiruokaa tai ihanan täyteläistä mangorahkaa.

Mustikkahyveen erikoisuus on talkkunajauhoissa. Hedelmillä höystetty hunajainen herkkujälkkäri käy myös nopeasta välipalasta.

Pakastimen kautta

Jos haluat parempaa tarjottavaa kahvipöytään, pyöräytä edellisenä iltana pakastimeen helppo jäätelöcharlotta. Pakastimessa jäätyy myös ihanan yksinkertainen mansikkasorbetti.

Jälkruoan koristelussa saa käyttää mielikuvitusta. Erilaiset koristerakeet ja eksoottiset hedelmät sekä kermaruusukkeet juhlistavat arkisenkin tarjottavan. Jälkiruokaa ei tarvitse nauttia jokaisen aterian päätteeksi. Pari annosta arkena riittää mainiosti – viikonloppuisin ja juhlissa voi herkutella enemmän.

Helposti valmistuvia:
marjoista ja hedelmistä valmistetut kiisselit ja keitot
hedelmäsalaatit
rahkat ja vanukkaat
pappilan hätävara

Muista myös:
valmiit kiisseli- ja vanukasjauheet, ”lisää vain neste” -periaatteella