Joulukinkun paistaminen

joulukinkkuJoulukinkku on helppo paistaa, kun muistaa muutamat perusasiat.

Katso alla olevista linkeistä tarkat ohjeet joulukinkun sulattamiseen, paistamiseen ja kuorruttamiseen. Kokeile perinteistä joulukinkkua tai appelsiinikinkkua.

Pienen kinkun voi myös korvata sinappikastikkeen kanssa tarjotulla porsaanfileellä. Porsaan kyljysrivistä valmistuu muhkea joulupossu.

Joulukinkku uusin maustein – katso video!

Näin sulatat joulukinkun

Joulukinkun paisto-ohjeet

Joulukinkun kuorruttaminen

Joulukinkun korvikkeet

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Kotilieden toimitus

Keskustelu

  1. Aatonaattomuistoja

    Lapsena kotona oli jännittävää seurata isän ja äidin kinkunpaistoa. Äidillä on homma hanskassa, mutta isä ei ole uskonut sitä vielä tähän päivään (ja jo yli 50-v avioliitto!). Isä latelee mielestään oikeaoppiset paisto-ohjeet äidille ja auttelee kinkun paistopussiin laittamisessa. Yhtenä vuonna isä laitti kinkun pannulle ylösalaisin eikä uskonut äitiä, vaikka tämä huomautti siitä. Isä lähti ulos ja äiti käänsi puolituntia uunissa olleen kinkun oikein päin. Kun kinkku lopulta on aattona tarjolla, isä syö arvioivana muutaman palan ja antaa sitten armollisen tuomionsa. ”Tämä on ihan hyvää, MUTTA olis saanut olla uunissa puoli tuntia kauemmin/vähemmän, uuni oli tänä vuonna liian kylmä/kuuma, suolaa saisi olla enemmän/ tasaisemmin, lämpömittari oli lykätty väärään kohtaan jne” Hän myös joka joulu kirjoittaa kalenteriin, miten tänä vuonna kinkku paistettiin, että voi sitten ensi jouluna katsoa paisto-ohjeen, jos tämä tämänvuotinen kinkku onnistui. Ikinä ei ole kalenterista sitä viimevuotista paisto-ohjetta luettu ja joka vuosi on äidin laittama kinkku onnistunut ja syöty, sanokoon isä mitä sanoo. Täytyyhän sitä tosimiehen lihanpaistosta viisastella. Naisille. 😀

  2. Muistoja lapsuusjouluista

    Kovin tutulta nuo muistelukset tuntuivat… Nyt jo edesmennyt isäni oli kerran paistamassa kinkkua oikeassa uunissa (sukuloitiin vanhalla koululla, jossa oli oikea, puulämmitteinen leivinuuni) ja halusi ”ihan itte” paistaa sen, ettei naisväki pääse pilaamaan kinkkua: laittoi kinkun pellille ja tökkäsi mittarin kylkeen. Äiti yritti opastaa, että miten mittari laitetaan, mutta eihän mies ota ohjeita naisilta vastaan ja piti päänsä. Kinkku oli koko jouluaattopäivän uunissa, eikä isä uskonut, että se olisi ollut kypsää, ennenkuin mittari näyttää tasan annetut lukemat. Illalla ottivat sitten lopulta kinkun uunista ja kappas: mittari oli tökätty luuhun kiinni ja kinkku oli entinen kinkku, kuiva ja mustaksi hiiltynyt möykky, joka ei kelvannut edes koiralle. Sen jälkeen äiti sai paistaa kinkun joka joulu, ihan onnistuneesti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti