Joulupöydän uudet maut yllättävät! Herkkuina nyt porkkala, glögijuustokakku, lakritsagraavilohi ja persimon-pannacotta
Jouluna 2017 lakritsa maistuu myös suolaisissa ruoissa, ja persimon raikastaa perinteiset jälkiruoat. Katso Kotilieden bloggaajien kekseliäät joulunajan ruokaohjeet.
Kotijoulu saa uutta hohtoa, kun perinteisten jouluruokien tilalle tai rinnalle tuodaan sykähdyttäviä uutuuksia. Nappaa Kotilieden ruokabloggaajien joulupöydistä parhaat ideat omaasi.
Jouluruokia kasvissyöjälle
Nainen ja artisokka -blogissa tarjoillaan vaihtoehtoja perinteisille laatikoille: paahdetut herkkusienet ja ruusukaalit sekä täytetyt sipulit maistuvat myös kasvissyöjille. Vegan Life puolestaan paljastaa ohjeen huippusuosittuun jouluiseen porkkalaan, jossa graavilohi on korvattu porkkanalla.
Jos riisipuuro ei enää joulupäivänä maistu, aamupalaksi voi valmistaa jouluista, kanelilla ja omenalla maustettua granolaa Creation from Scratch -blogin ohjeella.
Perinteisiä joulumakuja uudella tavalla
Lakritsaa yhdistetään tänä jouluna niin makeisiin kuin suolaisiin tarjottaviin. My Helsinki Life -blogissa on ohje jännittävään lakritsagraaviloheen – johon siivutetaan päälle ihan oikeaa lakua!
Jouluiset tähtiblinit syntyvät siiasta, punajuurisipseistä ja puolukkahillokkeesta – ohjeen kirjaili Dinnerwithreeta -bloggaaja.
Tupun tupa -blogissa esitellään helppo, edullinen ja nopea jouluinen bataatti-broilervuoka, joka maistuu myös ruokapöydän pienimmille.
Makeantulinen Waldorfin salaatti saa Suomalaisen ruokalokin versiossa potkua chilistä.
Joulun yllättävimmät jälkiruoat
Tee jälkiruoka jo edellisenä iltana valmiiksi. Kulinarismia mahan täydeltä -blogin talvinen valkosuklaa-polkajäädyke on raikas eikä liian makea.
Suomalaisten ikisuosikit vihreät kuulat ovat joulun 2017 hitti nimenomaan osana muuta jälkiruokaa. Makeaa elämää pilvilinnassa -blogista löydät ohjeen vihreä kuula -kakkuun, joka taatusti tyydyttää herkkusuisimmankin makeannälän aattoillaksi.
Piparkakkutalon Akka -blogissa kerrotaan helppo ohje glögi-vispipuuroon. Aineksia tähän herkkuun tarvitaan vain kaksi!
Maustamauksi-bloggaaja tarjoaa ohjeen pähkinäinkiväärikakkusiin kookoskinuskilla ja limejogurttivaahdolla. Tämä kielenvievä makuyhdistelmä on varma keskustelunherättäjä joulupöydässä!
Luumuista ja lakritsijauheesta syntyy jännittävä makupari. Lakuluumujen ohje löytyy Valmiiseen pöytään -blogista. Perinteistä luumun makua ehkä hieman aikuisempaan maakuun on myös Skidisti gourmeeta -blogin suloisissa pienissä rommiluumu-marenkipiiraissa.
Kokopunaiset red love -lajikkeen omenat ovat näyttäviä ja makoisia jälkiruokia sellaisenaan, mutta niistä voi myös jalostaa jälkiruoan. Kokkaavan isin ruokablogissa toteutettiin uutuusomenoista omenaiset glögi-juustokakut.
Sesonkihedelmä persimon sopii joulupöytään. Olen mitä syön -blogissa on ohje raikkaaseen persimonrahkaan, joka voi kokeilla vaikka perinteisen luumurahkan tilalla. Ruusumäki-blogissa puolestaan tarjoillaan viidestä raaka-aineesta vamistuva persimon-pannacotta.
Piparien uusi elämä
Eivätkö tavalliset piparit enää maistu? Käytä piparitaikinaa omena-piparikakkuun Saran Kotikolo -blogin ohjein tai tee Linssinöörin tapaan makeita ja terveellisiä piparkakkupallosia, jotka ovat sokerittomia, maidottomia ja vehnättömiä. Vai miltä kuulostaisi Kaakao kermavaahdolla -blogin piparkakku-tiramisu?
Kommentoi
Kommentoi juttua: Joulupöydän uudet maut yllättävät! Herkkuina nyt porkkala, glögijuustokakku, lakritsagraavilohi ja persimon-pannacotta