Ruoka

Kaikkien aikojen rakastetuimmat pääsiäisen ruokaohjeet

Paras pääsiäismenu syntyy klassikoista. Tässä kaikkien aikojen rakastetuimmat pääsiäisen ruokaohjeet alkupaloista jälkiruokiin. Kokoa niistä kielenvieviä menukokonaisuuksia pääsiäispyhiksi.

Kokosimme kaikkien aikojen rakastetuimmat pääsiäisen ruokaohjeet. Kurkkaa ohjeet kananmunista pashaan!

1. Täytetyt kananmunat on pääsiäisen ikisuosikki

Mitä olisi pääsiäinen ilman kananmunia. Täytetyt kananmunat eli devil eggs on klassikko, joka sopii täydellisesti juhla-aterian alkupalaksi tai vaikka pääsiäisen brunssipöytään. Tässä ohjeessa kananmunanpuolikkaat saavat täyteekseen pehmeää guacamolea. Avokado ja kananmuna on loistava makupari, jolle korianteri antaa sopivasti särmää ja jalapeno mukavaa potkua. Munanpuolikkaat kannattaa täyttää vasta hetki ennen tarjoilua, jottei avokado pääse tummumaan.

guacamolemunat

Resepti: Guacamolemunat

2. Pääsiäisen hauskin salaatti

Keväinen mimosasalaatti herättää hilpeyttä. Iduista muotoiltu salaattipesä täytetään majoneesikastikkeessa pyöräytetyillä kasviksilla sekä avokadon hedelmälihasta palloraudalla muotoilluista ”munista”. Pääsiäisen teemaan sopiva  hauska lisä on kovaksi keitetyt kananmunat, joiden valkuainen viilpaloidaan kasvisten sekaan ja keltuainen murustellaan salaatin päälle.

mimosasalaatti

Resepti: Mimosasalaatti

3. Keltainen keitto sopii pääsiäiseen

Maissista ja porkkanasta valmistettu keitto maistuu herkulliselta ja sopii keltaisen värinsä puolesta täydellisesti pääsiäisaterian alkuruoaksi. Keiton täyteläinen koostumus tulee reilusta lorauksesta kuohukermaa ja viimeistelty maku ripauksesta kurkumaa.

juhlava porkkana-maissikeitto

Resepti: Juhlava porkkana-maissikeitto

4. Lammas ja minttu on klassikkomakupari, joka ei petä

Lampaanpaisti on pääsiäisen kuningas ja yrtit sen takuuvarma makupari. Huippumehevän lihan salaisuus on ruskistaa pintaa ensin 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia ja kypsentää liha sitten loppuun miedommassa lämpötilassa. Helppo ja herkullinen kastike syntyy sekoittamalla yhteen tuoretta minttua, kapriksia, oliiviöljyä ja sitruunamehua.

lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

Resepti: Lammaspaisti ja minttu-kapriskastike

5. Karitsanpotkat padassa ruokkivat isoimmankin ruokaseurueen

Pääsiäisen herkullinen lammasruoka syntyy karitsanpotkista uunissa pitkään hauhduttamalla. Karitsanpotkat saavat mahtavan maun, kun ne kypsennetään kasvisten kanssa kanelin sekä appelsiinin- ja sitruunankuoren maustamassa tomaattiliemessä. Kypsentämisen loppuvaiheilla joukkoon voi lisätä vielä karitsan paahtopaistit, jolloin samalla padalla ruokkii kertaheitolla suuremmankin juhlaseurueen.

Karitsanpotkat uunissa

Resepti: Karitsanpotkat uunissa

6. Kokonaisena paahdettu broileri on näyttävä tarjottava

Provencelainen kananpoika sopii sekin loistavasti pääsiäiseen. Kokonaisena paahdettu uunibroileri on näyttävä herkku, mutta silti uskomattoman helppo valmistettava. Hiero linnun pintaan suolaa sekä pippuria ja täytä vatsaontelo lohkotulla sitruunalla, timjamin oksalla sekä valkosipulilla. Nosta broileri sitten uunivuokaan sitruunan, sipulin, tomaattien, yrttien sekä valkovinin kera, valuta pinnalle öljyä ja nosta uuniin paahtumaan. Kun valelet pintaa muutaman kerran paistoliemellä, saat lihasta taatusti mehevää.

provencelainen kananpoika

Resepti: Provencelainen kananpoika

7. Hasselbackan perunat pienellä twistillä

Pähkinämäen perunat on muunnos klassikkoruoasta eli Hasselbackan perunoista. Mantelirouheella ja juustoraasteella herkuiksi kuorrutetut uuniperunat sopivat täydellisesti pääsiäislampaan lisukkeeksi.

pähkinämäen perunat
© Tiina Rantanen

Resepti: Pähkinämäen perunat

8. Risotto saa keväisen ilmeen sitruunasta ja parsasta

Sitruunainen parsarisotto on vahva suosikki pääsiäisaterian tähdeksi. Tässä reseptissä hienostunut parsarisotto aateloidaan sitruunalla ja maustetaan parmesaaniraasteella. Viimeisen silauksen tuovat pienet viiriäisen munat. Jos kevään ensimmäiset parsat eivät vielä ole ilmestyneet kauppoihin, voi ne mainiosti korvata esimerkiksi vihreillä pavuilla.

Sitruunainen parsarisotto

Resepti: Sitruunainen parsarisotto

9. Pasha perinteiseen tapaan

Perinteinen pasha maistuu rahkalta, manteleilta, kermalta sekä rusinoilta ja raikastuu ihanasti sitruunalla. Anna massan valua yön yli muotissaan ja kumoa se sitten tarjoiluvadille. Koristele vati halutessasi tuoreilla hedelmillä tai pääsiäismakeisilla ja tarjoa pasha jälkiruokana sellaisenaan tai kotitekoisen pääsiäispullan eli baban tai ortodoksisen kulitsan kera.

perinteinen pasha

Resepti: Perinteinen pasha 

10. Hedelmäinen valkosuklaamousse munakupeissa

Kaupoissa myytävät töhnämunat ovat olleet muutaman viime pääsiäisen ehdoton hitti ja jos ei vielä, niin ainakin tuleva klassikko, niin herkullisia ne ovat. Parhaalta ne maistuvat tietysti itse tehtynä. Suklaamunien kuorissa tarjottava hedelmäinen valkosuklaamousse on pääsiäisen herkullisin jälkiruoka.

tropiikin valkosuklaamousse

Resepti: Tropiikin valkosuklaamousse

Lue myös Anna.fi: 2x Pääsiäisen menut ja viinit

Kommentoi

Kommentoi juttua: Kaikkien aikojen rakastetuimmat pääsiäisen ruokaohjeet

Sinun täytyy kommentoidaksesi.