Kala ui joulupöytään

Kalaruoat tuovat raikasta vaihtelua joulunajan herkutteluun. Kun korvaa monen kilon kinkun  muutamalla kalavaihtoehdoilla, ei koko joulunaikaa tarvitse viettää ähkyssä.

Kalan rasvassa on runsaasti terveellisiä monityydyttymättömiä rasvahappoja. Kalasta saa myös D-vitamiinia, joka on tärkeää luuston hyvinvoinnille.

Kalaruoat sopivat joulukiireiden kanssa painiskeleville, sillä esimerkiksi graavattu siika ja lohi valmistuvat vuorokaudessa. Niiden suolaamisen ei mene kuin muutama minuutti. Graavikalat ovat maukkaita sellaisenaan, joululimpun kera tai vaikka pestolla höystettynä.

Jos kaipaa ruokaisampaa vaihtoehtoa, kannattaa kokeilla jouluhaukea. Jouluhauki on etenkin saaristolaisten suosima herkku. Se sopii mainiosti nautittavaksi laatikoiden kanssa.

Kokeile Kotilieden herkullisia kalaohjeita:

Jouluhauki

Siikaa ja jouluista pestoa

Graavisiika

Graavilohirulla

Teksti: Hanna Karttunen

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Joulu

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti