Kalan graavaus

Kalan graavaaminen tapahtuu suolaamalla kala karkealla merisuolalla.

Lisää mausteeksi rouhittua valko- tai mustapippuria, tilliä (sekä muutama rosepippuri tai katajanmarja). Sokeri pitää kalan pehmeänä.

Fileoi kala, poista ruodot pihdeillä, jätä nahka. Ripottele kalakilolle 2 rkl karkeaa merisuolaa ja 1 rkl sokeria sekä mausteet. Aseta kaksi fileetä tai fileepalaa päällekkäin, kääri kala folioon. Pane paketti muovipussiin ja aseta paketti vadille. Aseta kalan päälle kevyt paino. Anna maustua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Pyyhi suola kalan pinnasta ja leikkaa vinottain paperinohuiksi viipaleiksi. Pintaan voi sipaista tilkan konjakkia, vodkaa, sherryä, puolukkamehua, punajuurilientä tai sinappia.

Ohuiksi leikattuja lohi- tai siikaviipaleita voi raakana tuoresuolata myös 10 prosenttisessa suolaliemessä, jolloin suolausajaksi riittää puolisen tuntia.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

  1. kokenut

    käytä tummaa luomuruokosokeria!!!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti