Kalan maustaminen

Hennonmakuisia kaloja, kuten kuhaa ja ahventa, ei pidä pilata liialla maustamisella. Perinteiset mausteet riittävät. Suosi siis suolaa, valkopippuria, tilliä ja sitruunaa.

Yksinkertainen, mutta sitäkin herkullisempi kalaruoka syntyy, kun sitruunalla, suolalla ja pippurilla maustetut kuhafileet paistetaan pannulla ja tarjotaan tuoreiden yrttien kera.

Timjamilla maustettu öljykastike tekee grillatuista ahvenista verrattoman kesäherkun.

Kermassa haudutetun kalan voi maustaa tomaattipyreellä, sinapilla tai juustolla.

Juustoinen kuha kypsyy uunissa juustoon ja kermaiseen tomaattikastikkeeseen peiteltynä.

Silakka ja lohi kestävät hyvin maustamista. Kokeile chiliä, karria, pestoa, parmesaania tai homejuustoa.

Chili ja lime antavat potkua silakkachevichelle, ja wasabi tuo uutta makua etikkasilakoihin.

Itämainen uunilohi maustetaan inkiväärillä, chilillä, valkosipulilla ja korianterilla. Helppo haukiruoka syntyy, kun uunihauki peitellään pestolla ja pinjansiemenillä.

Lue lisää kalaruoista:
Kotoisia kalaruokia
Teriyaki maustaa lohivartaat ja silakkarullat
Kalan marinoiminen
Ruoka.fi: Edullista ruokaa kalasta

Kuvat: Mirva Kakko

 

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti