Kalan ystävän jouluateria

Nauti ilon, valon ja lämpimän yhdessäolon juhlasta kevyin kalaherkuin.

Riisipuuro kuuluu jouluun. Lisää joukkoon ohraa, saat maukkaan ja viljaisen aattoaamun puuron. Sen kanssa tarjoillaan punaista marjakeittoa.

Riisipuuro ja luumukiisseli ovat joulun perinneruokaa. Kokeile jouluyön uunipuuroa, jossa on tuttuja makuja uudella tavalla.

Juuressosekeitto sopii aaton lounaaksi tai aterian aluksi. Nauris ja lanttu antavat jouluiselle juureskeitolle joulun makua. Punajuurisose värjää joululeivän punaiseksi ja antaa sille mehevyyttä. Taikinan voi pyöräyttää sämpylöiksikin.

Mätileipä on monelle joulun ykkösherkku, jota ei maustamalla pidä pilata, smetana, tilli ja sipuli riittävät. Rosolliainekset ja silli rakastavat ruisleipää. Tarjoa pikkuinen sillisalaattileipä aterialla tai huikopalana.

Kalan ystävä syö joulunakin kevyesti veden antimia. Tarjoa inkiväärinieriän kanssa luumuriisiä.

Joulupöydässä istutaan pitkään ja nautiskellaan leipäkupposissa tarjottavia kalaherkkuja ja muita pikkuherkkuja. Valitse makusi mukaan joko lohikupposet tai rukiiset siikakipposet.

Lisää jouluruokia löydät täältä. Kaikki joulun leivonnaiset löydät tästä linkistä.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti