Kananmunien säilytys

Kananmuna on tuoretuote, mutta se säilyy yleensä käyttökelpoisena viimeisen myyntipäivän jälkeenkin.

Tarkista kananmunia ostaessasi pakkaukseen merkitty parasta ennen -päivämäärä, joka on 28 päivää muninnasta. Ehjä ja oikein säilytetty kananmuna säilyy pidempäänkin.

Säilytä munat myyntipakkauksessa tylppä pää ylöspäin. Pakkaus vähentää kosteuden haihtumista ja estää vieraiden hajujen tarttumista muniin. Vieraita hajuja ja makuja muniin voivat aiheuttaa esimerkiksi meetvursti, purjo, tilli, sipuli ja hedelmät.

Kananmunat säilyvät parhaiten 12-14 asteen tasaisessa lämpötilassa jää- tai viileäkaapissa. Leivonnassa kannattaa kuitenkin käyttää huoneenlämpöisiä munia, sillä niistä syntyy runsain vaahto.

Pilaantuneen kananmunan tunnistaa epämiellyttävästä hajusta.

Lue myös:
Kananmunaruokia aamiaiselta illan herkkuhetkiin
Munakas, munakokkeli ja muut helpot munaruoat
Kananmuna on monipuolinen raaka-aine
Kananmunan keittäminen
Minkä kananmunan valitset?

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen
Kuvat: Pekka Holmström / Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti