Elintarviketeollisuusliiton järjestämä vuoden suomalainen elintarvike -kilpailu palkitsee vuosittain parhaimman kotimaisen uutuustuotteen. Gold&Greenin Nyhtökaura nude nappasi nyt voiton yleisöäänestyksellä vuoden 2017 kilpailussa.

”Viime vuonna suomalaiset äänestivät tuotteen vuoden ruokailmiöksi ja nyt vuoden suomalaiseksi elintarvikkeeksi”, iloitsee toimitusjohtaja Maija Itkonen Gold&Green Foodsilta.

Vuonna 2016 lanseerattu nyhtökaura aiheutti yleisöryntäyksen kauppojen elintarvikeosastoille ja moni jäi ilman. Nyt Järvenpäässä sijaitsevan tehtaan valmistuskapasiteetti kattaa koko Suomen kysynnän. Nyhtökauraa pitäisi olla saatavilla kaikkialla Suomessa eri ketjujen valikoimissa.

Kuinka nyhtökauraa sitten valmistetaan? Katso Kotilieden maittavat reseptit:

Nyhtökauraresepti: nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizza

Nyhtökaura sopii loistavasti pizzaan. Pippurinen rucola, rapeat kurpitsansiemenet ja valkosipulikastike viimeistelevät nyhtökaura-tomaatti-mozzarellapizzan maun.

Nyhtökauraresepti: nyhtökaura hot dog

Nyhtökaura hot dogin väliin sopii nyhtökauran maustettu versio. Viidestä aineksesta koostuvan hodarin kokoaa nopeasti rentoon iltaherkkutteluun. Reseptin muuntautuu myös tortillaksi.

Meksikolainen_nyhtökaurasalaatti

Miedon makuinen nyhtökaura kestää hyvin meksikolaisia mausteita. Meksikolainen nyhtökaurasalaatti täyttää vatsan ja vie syöjän pienelle makumatkalle Atlantin yli.

Nyhtökaurakulho

Himahella yhdistää kaksi trendiä: nyhtökauran ja kulhoruoan. Kokeile eksoottista vaihtoehtoa ruokapöytään itämaisittain maustetulla  nyhtökaurakulholla.

Lähteet: Paulig Group ja Elintarviketeollisuusliitto 

Katso myös:

Mitä on pohjolan superfood ja proteiinipommi nyhtökaura?
Haluatko syödä enemmän proteiinia? Kasvisproteiini täyttää vatsan kevyesti – katso 6 ohjetta
Kiinnostaako vegaaniruokavalio? Näin aloitat veganismin
Ohje supersuosittuihin lehtikaalisipseihin