Kevyt broileriruoka neljällä tavalla

Keittäminen on kevyt tapa valmistaa ruokaa. Yhdestä kokonaisena keitetystä broilerista riittää useammalle aterialle, ja etukäteen keitetystä broilerista arkiruoka valmistuu nopeasti. Sinkku voi keittää itselleen ateriaksi samalla tapaa vaikka vain yhden koipireiden.

kanakeitto

Etukäteen keitetystä broilerista voi valmistaa vaikkapa maukkaan kana-nuudelikeiton, joka on täydellistä ruokaa pakkaspäiviin.

Keitetty broileri sopii myös vehreään broilerisalaattiin, joka on kevyttä ja raikasta ruokaa.

Curryllä maustettu, riisin kera tarjoiltu kanaviillokki on useimmille vain nostalginen kouluruokamuisto. Keitetystä broilerista valmistettu kanaviillokki on kuitenkin helppoa ja kevyttä arkiruokaa, joka kelpaa lautaselle kouluvuosien jälkeenkin.

broilerinyytit

Kiinalaiset broilerinyytit kätkevät sisäänsä mausteisen broilerintäytteen. Kanan sijaan nyyttien täytteeksi voi sujauttaa myös lihaa tai kasviksia. Kypsiksi höyrytetyt nyytit tarjoillaan salaatin ja dippikastikkeen kera.

Lisää ruokaideoita broilerista:
Arkiruokaa broilerista
Vinkit broilerin maustamiseen
Arkiruokia broilerista
Mausteisia ja helppoja broileriruokia
Ruoka.fi: Broileri-kasvisvokki

Kuvat: Kristiina Kurronen/OM-arkisto

 

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Katri Schröder

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti