Loihdi klassikkolikööri pihlajanmarjoista Marttojen ohjeella – jos maltat!
Pihlajanmarja on todellinen terveyspommi, jonka hapan maku ei kuitenkaan miellytä monia sellaisenaan. Hapokas marja sopii loistavasti liköörin pohjaksi.
Jäitkö kaipaamaan Alkon hyllyiltä vuonna 2010 poistunutta Sorbus-likööriä? Marttaliiton Arja Hopsu-Neuvonen paljasti Suomen luonnolle, että Alkossa vuosina 1935–2010 myytyä likööriä voi valmistaa helposti myös kotona.
Tarvitset vain pihlajanmarjoja, vodkaa, sokeria ja vettä – ja yli vuoden odotteluajan.
Tarvikkeet:
Pohja
3 l pihlajanmarjoja 2 l Koskenkorvaa tai muuta vodkaa
Sokeriliemi
0,5 kg sokeria 1 dl vettä
Näin valmistat Sorbusta:
- Riko marjat kevyesti ja laita ne suureen lasipurkkiin. Kaada viina marjojen päälle.
- Anna seoksen maustua pari kuukautta.
- Siivilöi marjat pois maustumisen jälkeen ja lisää juomaan sokeriliemi.
- Likööri on valmista nautittavaksi vuoden kuluttua, joten kyseessä on todellinen slow food -resepti.
Kokeile myös pihlajanmarjahyytelöä, joka on loistava kaveri voimakkaille juustoille. Pihlajanmarjahyytelön voi halutessaan maustaa konjakilla, jota lisätään mehuun lopuksi vajaa desilitra mehulitraa kohden.
Kommentoi
Kommentoi juttua: Loihdi klassikkolikööri pihlajanmarjoista Marttojen ohjeella – jos maltat!
Oliko ”soppa” likööriä? Eikö se ollut vahva viini?
Hyvät Martat jee 💖