Made nyljetään terävällä veitsellä

1. Leikkaa mateen niskanahka auki saksilla tai terävällä veitsellä viiltäen.

2. Irrota varovasti nahkaa terävällä veitsellä sekä selkä-että pääpuolelta.

3. Ota tukeva ote kalan leuoista ja vedä nahka tuppena pois. Liukkaasta nahasta saa tukevan otteen talouspaperin avulla tai käyttämällä vetämiseen järeästi hohtimia.

4. Poista myös päänahka ja avaa vatsa saksilla. Poista sisälmykset, varo rikkomasta maukkaan maksan kyljessä olevaa sappirakkoa. Ota talteen maksa ja mahdollinen mäti.

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: Marja Malinen

Keskustelu

  1. Repa

    Mateen nylkemiseen suosittelitte hohtimia. N.s. ”hohtimet” ovat kyllä liian teräväreunaiset kalut tähän. Sen sijaan käyttäisin linja-, tai lattapihtejä. Hohtimilla on tarkoitus vetää esim. kannattomia nauloja laudoista

  2. kalle

    Itse käytän mateen nylkemiseen ainoastaan puukkoa ja käsiäni. Onnistuu erittäin hyvin.
    Kaikki hauet pitäisi tuhota, että haukimato ei pääsisi mateen maksoissa tekemään tuhojaan ja pilaamaan siian selkälihoja.
    Haukimadon pilaama siika on erittäin epäesteettinen käytettäväksi graavina.
    Mateenmaksasta saa haukimadon poistettua esim teräväkärkisellä lusikalla, mutta silti tökkii ……

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti