Mehevä mustikka sopii piirakkaan, pullaan, mehuun – nappaa helpot ohjeet!

Mustikoiden kypsymistä ja kesän ensimmäisiä mustikkaherkkuja odotetaan kuin sieniä sateella. Trendikäs mustikkabanoffee ja ikkunalaudalla muhiva mustikkamehu laittavat herkut uuteen uskoon – eikä perinteisiä piirasohjeitakaan sovi unohtaa.

Helppo mustikkapiirakka on kahvipöydän komistus. Piirakan salaisuus piilee murotaikinassa, jonka joukkoon sekoitetaan runsaasti suussa sulavaa mantelimassaa. Mustikat kiehautetaan kattilassa samettiseksi täytteeksi, joka levitetään tasaisesti pohjan päälle. Kokonaisuus kuvioidaan murotaikinaristikolla ja paistetaan uunissa meheväksi. Ripaus tomusokeria ja vaniljajäätelöpallo viimeistelevät makunautinnon.

mustikkapannarit

Amerikkalaistyyliset mustikkapannukakut ja mustikkasiirappi nautitaan heti aamutuimaan. Herkullisten pannukakkujen taikinassa maistuvat piimä, ricottajuusto ja kanelisokeri sekä tietysti mustikat. Taikina kohotetaan soodalla ja leivinjauheella, jotta pannareista saadaan kuohkeita ja paksuja. Voissa paistetut lettuset tarjoillaan lakritsijauheella maustetun mustikkasiirapin kera.

mustikkamehu

Uudenlainen mustikkamehu kypsyy täyteen kukoistukseensa aurinkoisella ikkunalaudalla. Mehumaijat ovat siten historiaa, sillä tämän mehun valmistamiseen tarvitaan vain kattila ja lasipurkki. Vesitilkka kiehautetaan kattilassa ja joukkoon lisätään sokeri. Kun sokeri on sulanut, kaadetaan sekaan kylmää vettä. Jäähtynyt sokeriliemi valutetaan lasitölkkiin mustikoiden päälle ja ainesten annetaan muhia kahden viikon ajan. Valmis mehu siivilöidään ja nautitaan kylmän raikkaana.

mustikkapiirakka

Lapsuudesta tuttu mustikkapiirakka pullataikinasta tuo kesäisiä muistoja mieleen. Perinteisen pullataikinapohjan päälle ripotellaan keksimurua rapeutta antamaan. Mehevässä marjatäytteessä yhdistyvät vastapoimitut mustikat ja paistonkestävä vadelmahillo. Kotoisa ulkonäkö viimeistellään pullataikinasta tehdyllä ristikolla, joka paistuu uunissa kullanruskeaksi. Pellillisestä piirakkaa saa suun makeaksi kerran jos toisenkin!

mustikkabannofee

Suussa sulava mustikkabanoffee eli runsastäytteinen mustikkapiirakka on oiva valinta kesäiseksi jälkiruoaksi. Sokeriton piirakkapohja paistetaan yksinään uunissa ja annetaan jäähtyä ennen makeiden täytekerrosten levittämistä. Ensimmäinen kerros koostuu pensasmustikoista ja mustaherukkahyytelöstä, jotka sekoitetaan keskenään ja levitetään pohjan päälle. Seuraavaksi tulevat reilu kerros ohuita banaaniviipaleita sekä kondensoidusta maidosta ja turkkilaisesta jogurtista valmistettu kuohkean pehmeä täyte. Piiraan pinnalle ripotellaan tuoreita mustikoita, minkä jälkeen herkku on valmis nautittavaksi.

Lisää mustikkaisia reseptejä:
Mustikkatäytekakku
Mustikkaboston
Mustikkakeitto
Mustikkakukko
Mustikkapiirakka ja muut mustikkaleivonnaiset
Ruoka.fi: Mustikkapiirakka x 3

Tilaa uutiskirjeemme niin saat sähköpostiisi säännöllisesti tietoa uusimmista jutuistamme ja kilpailuistamme.


Teksti: hannaleino
Kuvat: Otavamedia

Keskustelu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Alibi
Anna
Deko
Erä
Hymy
Kaksplus
Kippari
Kotilääkäri
Kotiliesi
Koululainen
Ruoka.fi
Parnasso
Seura
Suomen Kuvalehti
TM Rakennusmaailma
Tekniikan Maailma
Vauhdin Maailma
Golfpiste
Vene
Nettiauto
Ampparit
Plaza
Muropaketti